2023.1.30., hétfő

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Zene
Szöllősi Anna
2023.1.12 11:50
Olvasási idő  2:31

7 nagyon bizarr és NSFW videoklip, ha túl nyugodtan indult volna az év

Összezavarnak, felzaklatnak, vagy épp millió kérdést vetnek fel bennünk: összegyűjtöttünk 7 bizarr videóklipet, amik hol erotikusak, morbidak, sokszor pedig lenyűgözőek és szórakoztatóak, mindenesetre biztosan nem a megszokott képi világot hozzák.

Szöllősi Anna
2023.1.12 11:50 Olvasási idő  2:31
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
7 nagyon bizarr és NSFW videoklip, ha túl nyugodtan indult volna az év
Forrás: YouTube / Little Big;
  • 18+
Érzékeny tartalom
  • A cikk tartalmazhat:
  • terméket vagy szolgáltatást 18 éven felüliek számára
  • szex, meztelenség vagy más felnőtt tartalom
  • erőszakos, véres vagy arra érzékenyek számára nem megfelelő tartalom
Vissza a nyitóoldalra

1. MGMT – Kids

Sok klip csak a szöveggel együtt nyer értelmet, és vice versa; gyakran maga a szám a klip nélkül egészen más üzenetet közvetít. Tökéletes példa erre az MGMT Kids című száma, ami egyébként jó hangulatot áraszt, a videoklip mégis olyan, mintha maga az ördög találta volna ki, Ray Tintori rendező személyében: egy rémült, síró kisfiú megcsonkított szörnyeket lát, amerre csak néz, és helyenként feltűnik a zavart, nemtörődöm anyukája is, akit az avantgárd zenész, Joanna Newsom alakít, és akinek a jelenléte az egészet csak még lidércesebbé teszi. 

 

A zenét Ben Goldwasser egy részeg kollégiumi estén írta 19 évesen, azzal a céllal, hogy mindenkit ráébresszen: valamikor mindannyian ártatlan kis lények voltunk, még a velejéig romlott felnőttek is. 

 

 

2. Igorrr – Very Noise

A francia Igorrr (Gautier Serre) belefáradt abba, hogy olyan emberekkel zenéljen, akik nem értik őt, és, hogy a munkáját mindig a bandatagokkal kell jóváhagyatnia, ezért inkább saját projektbe vágta a fejszéjét, és milyen jól tette! Remekül tud zongorázni, gitározni, dobolni, és még énekelni is, a Very Noise klipjében pedig nemcsak a dinamikus, az ütőhangszerek ritmusára működő - sokszor zsigerileg taszító - animáció ragadja meg az ember figyelmét, de a David Nicolas és Kevin Van Der Meiren által írt, fantáziadús forgatókönyv is megér egy misét, aminek a középpontjában egy nyúlós, ragacsos és egyre növekvő lény áll, és amit a netflixes Love, Death & Robots animátora kivitelezett és ültetett át a végső formába.

 

 

3. Little big – Hateful Love 

Az orosz banda nevével egybeforrtak a bizarr klipek: a négytagú, szentpétervári formáció igyekszik minél provokatívabb munkát kiadni a kezei közül, az általuk megálmodott képek és sorok pedig általában erőteljesen szimbolikus üzenetet hordoznak. Ez alól a Hateful Love sem kivétel, ami az egyik legbrutálisabb szakítós szám valaha, és csak reménykedni tudunk, hogy egyik volt csajunk/csávónk sem küldi el nekünk ebben az életben. 

 

 

 

4. Rammstein – Deutschland

A Rammstein munkásságából a legbizarrabbat kiragadni embert próbáló feladat, de az fix, hogy a legtöbb klipjük bőven az NSFW kategóriába esik. A legendás német hard rock banda által megteremtett képi világ egy életre belevési magát az ember agyába: kiemelnénk a Mann Gegen Mann, Pussy, Mein Herz Brennt, Deutschland vagy Dicke Titten című számokat, nem is beszélve Till Lindemann frontember szólóprojektjéről. 

 

Aki élőben is megnézné magának az őrületet, annak van egy jó hírünk: a Rammstein 10 év után ellátogat Magyarországra, és – a nagy érdeklődésre való tekintettel – duplakoncertet ad a Puskás Arénában, július 11-én és 12-én. 

 

5. Katy Perry – Bon Appétit ft. Migos

A Bon Appétit klipjében Katy Perry nemcsak felkínálja magát vacsorára, de még jóétvágyat is kíván hozzá. A Dent de Cuir rendeződuó által jegyzett videóban Roy Choi koreai-amerikai séf is feltűnik, aki egy csapat férfivel együtt megfőzi a popsztárt, csakúgy, mint egy darab húst – Perry 2017-es produkciója a nők kiszolgáltatott helyzetét hivatott bemutatni a patriarchális társadalomban. 

 

 

 

6. Aphex Twin – Come To Daddy 

Ha éjszaka rémálmaid vannak, ajánljuk, hogy inkább görgess tovább. Ebben a sötét elektronikus zenében csak néhány sor szöveg van, de az is pont elég: „Megeszem a lelked, gyere apucihoz!“ A horrorklipben az Aphex Twin-arcú (Richard David James) kisgyerekek látványa minden bizonnyal sokáig kísérteni fog minket. Chris Cunningham rendező, aki Madonnának és Björknek is készített már videoklipeket, olyan nyugtalanító és szorongó hangulatot teremtett a Come To Daddy-ben, hogy azt kívánod, bárcsak minél hamarabb vége lenne, és lehetőleg el sem kezdődött volna. 

 

 

7. Ricsárdgír – Palvin Barbi 

A listáról magyar példa sem hiányozhat: a Ricsárdgír Palvin Barbija olyannyira 18+-osra sikerült, és a végére úgy bevadul, hogy a YouTube a lehető leghátrébb sorolja, és alig sikerült megtalálnunk, ráadásul a korhatár miatt csak a platformra átkattintva elérhető. Nehéz lenne szavakba önteni ezt a közel ötperces, Palvint dicsőítő szürreális trash-himnuszt, ezért inkább mutatjuk! 

 

A Ricsárdgír nemrég bejelentette, hogy minden koala-rajongó nagy bánatára 12 év után befejezik a közös munkát. Ha utoljára még kitombolnád magad a Nagycsaláddal, május 18-án irány a Budapest Park, ahol a búcsúkoncertjüket tartják!
Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: refresher.sk Thumbnail:  YouTube / Little Big
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában zene
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra