2024.8.20 12:37
Olvasási idő 0:59
Masszi-Rigó Csilla

A Brat Summert válthatja a Demure-trend, megálmodója két hét alatt annyi pénzt gyűjtött, ami elég lesz teljes nemi tranzíciójához

ÉLETMÓD TIKTOK TRANSZ JOGOK

Jools Lebron két hét alatt annyi támogatást kapott a TikTok felhasználóitól, hogy abból komplett tranzícióját fedezni tudja.

Hasít a TikTokon a Demure-trend, melynek megálmodója, Jools Lebron azt hirdeti, hogyan lehet emlékezetesen, mégis visszafogottan, szerényen fellépni bizonyos élethelyzetekben. A beauty influencer alig két hét alatt akkora hírnévre tett szert a közösségimédia-platformokon, hogy elég pénze lett teljes nemi tranzíciójának finanszírozására. 

Lebron augusztus elején töltötte fel első Demure-trend videóját, amelyben arról beszélt, milyen fontos szerinte a megjelenés például akkor, amikor munkába megy. Állítása szerint a kevesebb több, munkába pedig nem mélyen dekoltált felsőben és erős sminkkel érdemes járni, a visszafogottság ugyanis szimpatikusabb benyomást kelthet az emberekben. 

@joolieannie#fyp#demure♬ original sound - Jools Lebron

„Én nem jövök be a munkahelyemre erős zöld sminkkel” – mondja Lebron a trendet elindító videóban. „Nem úgy nézek ki, mint egy bohóc, amikor munkába megyek. Nem viselkedek feltűnően, nagyon figyelmes vagyok a munkahelyemen. Látod, hogy milyen  szalonképesen nézek ki? Ahogyan az állásinterjúra jöttem, úgy megyek a munkába is. Sokan úgy mennek egy interjúra, mint Marge Simpson, és úgy mennek a munkába, mint Patty és Selma” – élt akkor A Simpson családos hasonlattal a TikTokker. Lebronnak mostanra 1,5 millió TikTok-követője van, és közel 100 millióan kedvelik a platformon közzétett videóit. A trendhez több híres influenszer is csatlakozott, sokan pedig már most azt jósolják, hogy a vad bulizásokról és kirívó öltözékekről híres Brat Summert a Demure-trend váltja majd. 

Kiemelt tartalom
Mi azzal a baj, ha hétköznapi emberek életét éljük? – Bemutatjuk Connor Hubbardot és a „Normalize the norm” jelenségét Mi azzal a baj, ha hétköznapi emberek életét éljük? – Bemutatjuk Connor Hubbardot és a „Normalize the norm” jelenségét 2024.8.31 8:37

A követőit saját TikTok-videók posztolására buzdítva a magát transznemű nőként identifikáló Lebron szerdán a következőket írta: „Egy nap pénztáros voltam és videókat készítettem a szünetemben, most pedig átrepülök országokon, hogy rendezvényeket tartsak, és finanszírozni tudom majd a tranzícióm hátralévő részét.”