2024.7.31 16:24
Olvasási idő 1:20
Szécsi Krisztián

Egy magyar zenekar tagjának adja ki magát egy ismeretlen, felhívást tettek közzé miatta

ZENE FESZTIVÁL KISBETŰS ÜNNEPNAPOK MAGYAR ZENE MŰVÉSZETEK VÖLGYE

A Kisbetűs Ünnepnapok zenekar attól fél, hogy a tagjukként bemutatkozó fiatal gyakorlatilag bármit megtehet a nevükben, és a kommentelők szerint erre már volt is precedens, már ami például az ismerkedést illeti.

„Sajnos egy elég fura és felháborító sztorit kell elmesélnem nektek“ – kezdte mondandóját Velek Domonkos, a Kisbetűs Ünnepnapok (saját átírásukban: kisbetűs ünnepnapok) zenekar énekese és billentyűse, amikor a banda hivatalos TikTok-csatornáján arról az ismeretlenről beszélt, aki visszatérően a banda tagjának adja ki magát.

Velek elmondása szerint kezdetben, amikor vissza-visszajutott hozzájuk, hogy valaki azt állítja magáról, hogy a zenekar gitárosa, csupán nevettek rajta, még viccesnek is találták a dolgot. Ám a móka hamar véget ért, amikor az állítása szerint 23 éves, Hollandiában tanuló fiatal magát az együttes tagjának hazudva napijegyet kért a Művészetek völgye fesztivál egyik helyszínére.

@kisbetusunnepnapok

sziasztok! röviden: egy srác egy ideje azt terjeszti magáról általunk nem ismert indíttatásból, hogy a zenekarunkban játszik eljutottunk oda, hogy ezt a nyilvánosság felé is közöljük, remélve, hogy nem tett semmi parábbat a nevünkben azoknál a dolgoknál, amiket a videóban elmondtunk ha van vele sztoritok, kérlek írjátok meg nekünk bármilyen felüleleten vagy itt kommentben!

♬ eredeti hang - kisbetűs ünnepnapok

Közben többen is megkeresték a Kisbetűs Ünnepnapokat, hogy valaki rendszeresen a zenekar tagjaként hivatkozik magára különböző rendezvényeken. Velek azt is elmondta: az ismeretlen következetesen Tordai Barnabásként mutatkozik be, mindössze egyetlen betűvel megváltoztatva a banda basszusgitárosának nevét, akit Torda Barnabásnak hívnak. 

Kiemelt tartalom
Playback Péntek: Charli XCX és Jelly Roll új lemezeivel élvezzük a jó időt Playback Péntek: Charli XCX és Jelly Roll új lemezeivel élvezzük a jó időt 2024.10.11 13:09

A videó alatt egy kommentelő például azt írja, hogy nem egy hónapja – ahogy a zenekar tudja – adja ki magát a banda tagjának, őt személy szerint kb. két évvel ezelőtt szintén ezzel a szöveggel próbálta megkörnyékezni feltételezhetően ugyanez az ember. Mások azt mesélték, hogy Orfűn is találkoztak már vele, valamint a Carson Coma Művészetek völgyén adott koncertje alatt is a szokásos szöveggel próbált csajozni.

Igazából bármit csinálhat a nevünkben, és szerintem már ha csak egy mozdulatot másképp csinálna, mint ahogy mi csinálnánk, az nekünk már brutálisan rossz

– mondja Velek Domonkos.
 

Mint mondja, a zenekar nem tudja eldönteni, hogy az ismeretlen csupán szereti manipulálni az embereket, esetleg némileg zavarodott, ám aggódnak, hogy a viselkedése a jövőben rossz fényt vethet rájuk. A videó végén ezért azt kéri: ha bárki Tordai Barnabásként mutatkozna be, és azt állítaná, hogy a Kisbetűs Ünnepnapokban játszik, azt ne higgye el neki senki.