2024.7.26 12:17
Olvasási idő 0:35
Maier Péter

Playback Péntek: Ice Spice és Rakim mutatják meg, hogyan szól a hiphop skála két vége

Playback Péntek: Ice Spice és Rakim mutatják meg, hogyan szól a hiphop skála két vége
Forrás Refresher Magyarország / Getty Images
ZENE CO LEE DZSÚDLÓ GIRLHOOD ICE SPICE MAGYAR ZENE PLAYBACK PÉNTEK

New Music Friday REFRESHER módra: kerülj képbe a legfontosabb új megjelenésekkel e heti válogatott lejátszási listánkon!

Ha véletlen azt gondolnád, hogy te vagy a szar, Ice Spice emlékeztet, hogy fing se vagy. Az utóbbi évek egyik legfelkapottabb rappere végre megérkezett debütáló albumával, a Y2K! lehet akármekkora trash, tele van szórakoztató és szellemes pillanatokkal, és tökéletesen reprezentálja, miből fakad a bronxi emszí brutális népszerűsége. 

Ez a péntek a rapről szól, igaz, a két kiemelt lemezünk nem is állhatna távolabb egymástól. Na nem földrajzilag, a másik ugyanis a szintén New York-i Rakim visszatérő anyaga, amire 15 évet várt a hiphopközösség. Jó munkához idő kell, ezt az is mutatja, hogy a legenda új lemezén olyan, azóta elhunyt rapperektől vannak posztumusz verzék, mint Nipsey Hussle, DMX vagy Prodigy.

A geekeknek meleg szívvel ajánljuk Porter Robinson új albumát, a magyar zene kedvelőinek pedig itt az új Dzsúdló-dal, egy friss single Co Lee és Blaize közelgő kollablemezéről, illetve a girlhood új száma. Van mit hallgatni, ne aggódjatok!

Szép hétvégét mindenkinek!