2024.7.23 11:22
Olvasási idő 0:47
Krajnyák Petra

Mesterséges intelligenciával segíti felhasználóit a Tinder a társkeresésben

TECH-TUDOMÁNY PÁRKAPCSOLAT TÁRSKERESŐ TINDER

Az új Photo Selector funkció segíthet abban, hogy a legelőnyösebb oldalad mutasd a profilodon.

A Tinder bemutatta Photo Selector nevű, mesterséges intelligencián alapuló funkcióját, amelynek célja, hogy segítsen kiválasztani a felhasználónak legelőnyösebb fotóit, számolt be TechCrunch. A fejlesztés egyelőre csak az Egyesült Államokban élők számára érhető el, azonban a vállalat szerint a nyáron már a nemzetközi piacon is megjelenik.

A Match Group tulajdonában lévő randiapp fejlesztői szerint a 18 és 24 év közötti egyedülállók több mint fél órát töltenek el a megfelelő profilkép kiválasztásával. Nemrégiben készült felmérésükből az is kiderült, hogy a megkérdezettek 68 százaléka szerint hasznos lenne egy mesterséges intelligencián alapuló fotókiválasztási funkció.

Forrás Bloomberg

A Tinder a felhasználói igényeknek eleget téve állt elő az újítással. A Photo Selector olyan arcfelismerési technológiát alkalmaz, mely megkönnyíti a legjobb fotók kiválasztását. A felhasználónak csupán annyi a dolga, hogy feltölt egy szelfit, amiből a program arcgeometriát hoz létre. Ezután a program megvizsgálja a felhasználó arcát az eltárolt képeken, és kiválasztja azokat, amelyeken a legelőnyösebb az illető megjelenése.

Kiemelt tartalom
„Úristen, hallod, 6000 forint volt a billiárd?! A piákat te fizeted!“ – Kínos és vicces Tinder-randik „Úristen, hallod, 6000 forint volt a billiárd?! A piákat te fizeted!“ – Kínos és vicces Tinder-randik 2024.8.20 9:33

A vállalat szerint a fotók száma, és különösen azok a felvételek, amelyek a felhasználó érdeklődését tükrözik, növelik a találatok esélyét. Az alkalmazást használó heteroszexuális nők például a legalább négy képpel ellátott férfiprofilokat kedvelik leginkább, az arcukról egynél több fotót feltöltő férfiak pedig 71 százalékkal nagyobb eséllyel találtak párt.