2024.7.20 12:17
Olvasási idő 0:45
Szöllősi Anna

Vádat emeltek Sean Kingston ellen, aki akár 20 évre is börtönbe kerülhet

ARCOK BÍRÓSÁGI ÜGY CSALÁS JUSTIN BIEBER SEAN KINGSTON

Kingston még Justin Biebert is belekeverhette a simlis ügyeibe.

Pénteken távközlési csalás miatt emeltek vádat Sean Kingston amerikai–jamaikai származású reggae-énekes és édesanyja ellen Miamiban – írta meg a 24.hu a Variety nyomán. 
 

Az anya-fia párost még májusban tartóztatták le, miután elloptak egy tévét, az ügy azóta viszont igencsak eszkalálódott. A vád szerint Kingstonék egymillió dolláros csalást követtek el úgy, hogy egy hálózat tagjaiként hamis dokumentumokkal csaptak be olyan embereket, akik drága kocsikat vagy ékszereket árultak. Azt állították, banki átutalásokat vagy más pénzátutalásokat hajtottak végre, de az ügyészség szerint olyan banki kifizetéseket kezdeményeztek, amik valójában soha nem történtek meg.

Kingstont leginkább a 2007-es Beautiful Girls című slágere, valamint a Justin Bieberrel való együttműködései tették ismertté. Annak a magánszemélynek az ügyvédje, aki eredetileg beperelte Kingstont, azt állítja: az énekes egy olyan fedősztorival takarózik, amibe Biebert is belekeverte. A forgatókönyv szerint Bieberrel dolgozik együtt, és éppen egy nagy show-t tervez, holott bérelt lakásban lakik, ami nem az övé, és a hírnevét kihasználva édesgeti magához az embereket, hogy ingóságokat adjanak neki anélkül, hogy fizetne érte.

Ha a 34 éves énekest és 61 éves édesanyját mind a hat vádpontban bűnösnek találják, akár 20 év börtön is várhat rájuk, ami az ilyen esetekben a legmagasabb kiszabható büntetés.