2024.7.18 16:20
Olvasási idő 0:47
Szöllősi Anna

49 éves korában meghalt Tomcraft német lemezlovas

ZENE HALÁL LEMEZLOVAS NÉMETORSZÁG SALTBURN

A "Loneliness" című klubsláger szerzője hamarosan Budapesten lépett volna fel.

Július 15-én, hétfőn, 49 éves korában meghalt Thomas Brückner német DJ és producer, akit Tomcraft művésznéven ismert a közönség – írja a család keddi bejelentése nyomán a BBC.

Tomcraft (Thomas Brückner)
Tomcraft (Thomas Brückner) Forrás GettyImages / ullstein bild

A lemezlovas 1994-től egészen napjainkig aktív volt, augusztus 31-én Magyarországon is fellépett volna a Parádé Remember keretein belül a Budapest Parkban.

Nincsenek szavak. A német progresszív house és trance stílus egyik meghatározó alakja, Tomcraft túl korán hagyott itt minket. 🖤😔 Osztozunk a szakma fájdalmában, a család és a barátok számára pedig sok erőt kívánunk!

– írták a Parádé Remember szervezői.

Tomcraft az 1990-es évek végén és a 2000-es évek elején olyan klubslágerekkel szerzett hírnevet magának, mint a Circle, a Prosac és a Silence, a legnagyobb áttörést pedig a Loneliness jelentette, ami 2002-ben a nyolcadik helyig jutott az Egyesült Királyságban, majd a következő évben az első helyre került.

 

A német lemezlovas a számot stúdiótársával, Eniackal eredetileg instrumentálisnak szánta, később azonban úgy döntöttek, megspékelik némi szöveggel és dallammal, amit Andrea Martin 1999-es R&B kislemezéből, a Share the Love-ból kölcsönöztek, és az anyagot egy Vivian nevű brit énekesnővel vették fel újra.

Loneliness egyébként Emerald Fennell Saltburn című filmjének egyik bulijelenetében is felcsendült, és 2023-ban a holland EDM-sztár, Hardwell is hozzányúlt, amikor remixelte a DJs From Mars számával.