2024.7.15 10:54
Olvasási idő 0:43
Maier Péter

Spermáknak és petesejteknek streamelik Fred Again és Peggy Gou bulijait egy svéd fesztiválon

ZENE ELEKTRONIKUS ZENE FESZTIVÁL FRED AGAIN.. SVÉDORSZÁG

A göteborgi Way Out West fesztivál különös módot talált ki arra, hogy a zenét egy olyan generáció DNS-ébe juttassa el, amelyik még meg sem fogant.

Úgynevezett IVF-színpaddal bővül egy svéd zenei fesztivál, a göteborgi Way Out West, amelyen spermáknak és megtermékenyítetlen petesejteknek streamelik majd a fesztivál egyes koncertjeit, köztük Fred Again (vagy, ha úgy tetszik, Fred again..) és Peggy Gou szettjeit is.

Az IVF (in vitro fertilizáció) szervezeten kívüli vagy üvegben történő megtermékenyítést jelent, amely során a petefészkeket egyénre szabott kezelési protokollal, a lehető legkisebb mértékű hormonális stimulációval tüszőérésre késztetik. Elterjedtebb neve: lombikbébi-eljárás.

„Ahhoz, hogy relevánsak maradjunk, elengedhetetlenek az új rajongók. A rajongók új generációi létfontosságúak mind a művészek, mind a zenei fesztiválok életben tartásához“ – áll a Way Out West fesztivál honapján megjelent közleményben.

A „színpad“ gyakorlatilag egy mikróra hasonlít, amiben a spermák és petesejtek „magukba szívhatják“ a zenét egy olyan új technológiára alapozva, amely szerint a zene alapvetően javíthatja a lombikbébi-eljárások sikerességi arányát.

Ezzel a furfangos és csodálatos ötlettel a jövő rajongóit azelőtt fogjuk rászoktatni a fesztiválunkra, hogy egyáltalán megszülettek volna

– fogalmaz Kimmie Winroth, a Way Out West projektmenedzsere.

A projekt részleteiről a fesztivál YouTube-videót készített, amelyben Sebastian Murphy, a Viagra Boys egyik tagja is beszél arról, milyen fontos az átjárás a zenehallgatók különböző generációi között.