2024.7.5 13:04
Olvasási idő 0:47
Krajnyák Petra

Trump lerobbant szarkupacnak nevezte Bident, aki saját maga szerint is elszúrta a vitát

KÖZÉLET AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOK DONALD TRUMP JOE BIDEN POLITIKA

Egy kiszivárgott felvételen a volt amerikai elnök egy golfkocsiból elemezte a múlt heti vitát, és Joe Biden mellett Kamala Harrisről is elmondta a véleményét.

Donald Trump egy róla kiszivárogtatott, majd a Daily Beast birtokába került videóban „lerobbant szarkupacnak“ nevezte Joe Biden jelenlegi amerikai elnönöt, aki a „versenyből való kilépés szélén áll“.

A volt amerikai elnök, akit májusban 34 vádpontban is bűnösnek találtak, a titokban készített felvételen egy golfkocsiban ülve látható fiával, Barronnal az oldalán. Az idősebb Trump feltehetően borravalót ad át a videó készítőinek, miközben a pénteki elnökjelölti vita másnapján „kielemzi“ a 2024-es elnöki kampányt.

 

A videóban, amit néhány órával azután tettek közzé, hogy Trump kampánycsapata lejárató kampányt indított Kamala Harris alelnök ellen, Harrisről is szó esik. Trump először kijelentette, hogy Harris jobb ellenfél lenne, de aztán őt is szánalmasnak és „kibaszottul rossznak“ nevezte.

Ezután újra Bident kezdi emlegetni:

El tudod képzelni, hogy az a fickó Putyinnal tárgyal? Vagy a kínai elnökkel, aki egy harcias ember, egy nagyon kemény csávó?

Biden egyébként a héten egy wisconsini rádió interjújában elismerte, hogy „elszúrta a vitát“, azonban szerdán Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára cáfolta az elnök visszalépéséről szóló híreket, és kijelentette, hogy Biden marad a demokraták jelöltje.

Kiemelt tartalom
Háború és háború: Mit jelent a propaganda, és hogyan tudjuk magunkat felvértezni ellene? Háború és háború: Mit jelent a propaganda, és hogyan tudjuk magunkat felvértezni ellene? 2024.6.4 18:57

Ugyanakkor a választói felmérések szerint az elnöki vitán nyújtott teljesítménye miatt Biden hat százalékkal Trump mögött áll, és Kamala Harris lehet a legerősebb demokrata jelölt a választásokon.