2024.7.1 16:01
Olvasási idő 1:14
Maier Péter

Száguldó kórházi ágyért és igluért is izgulhattunk az idei Red Bull Ládaderbin

SPORT RED BULL VERSENY

16 év után tért vissza Budapestre az őrült fazonok és a saját meghajtású, sufnituning kocsik versenye, a Red Bull Ládaderbi, amire több mint húszezren voltak kíváncsiak. Elhoztuk a legjobb pillanatokat.

Június 30-án, vasárnap, rendezték meg a budapesti Red Bull Ládaderbit, amin ezúttal is saját maguk által eszkábált járművekkel versenyeztek a jelentkező csapatok.

A versenyzők teljesítményét és produkcióit ötfős zsűri (Dobos Evelin, Tótka Sándor, Kajdi Csaba, Stana Alexandra és Szujó Zoltán) értékelte. Pontot ért a járgány esztétikuma, a futam előtt előadott produkció, valamint az is, hogy a kocsi mennyi idő alatt gurult végig a Tabán lejtőjén kialakított versenypályán.

Az első helyezett a Purman team lett, akik egy igluval száguldottak végig a pályán, a második és egyben a távot leggyorsabban teljesítő csapat a Papírkutyák lett, harmadik helyen pedig a TeamEmergencyRacing végzett egy kórházi ágyból kialakított kocsival.

„Érdekes volt, hogy ahány zsűritag, annyi vélemény hangzott el, mindenki mást értékelt. Számomra egyébként szokatlan, hogy most én ülhettem a zsűriszékben, de óriási élményként fogok emlékezni rá. Kifejezetten élveztem a kreatív feladatokat pontozni, emellett számomra a performansz és a koreográfia volt a mérvadó” – mondta Stana Alexandra.

red bull, ládaderbi, rb, versenyred bull, ládaderbi, rb, versenyred bull, ládaderbi, rb, versenyred bull, ládaderbi, rb, verseny
Galéria megtekintése
(8)

Szujó Zoltán elárulta: bizonyos értelemben az összes komoly autóversennyel összehasonlítható a Ládaderbi – nyilván a helyén kezelve –, mert mégiscsak egy adott, mindenkire vonatkozó szabályrendszerből kell kihozni a legtöbbet, és a legjobb nyer.

Volt ilyen és olyan meglepetés is. Volt olyan járgány, amiről nem gondoltam volna, hogy eljut az első kanyarig, és aztán egészen szépen ment.

„Nagyon érdekes volt egyébként a súlypontoknak a kialakítása – hogy voltak magas építmények, ugyanakkor nagyon alacsony volt a súlypont. Ami azért ebben a versenyzési formában előny. És voltak olyanok, amelyektől egy picit többet vártam volna, mert olyan műszaki dolgok voltak a kasztni alatt, ami talán picit többre lett volna hivatott” – tette hozzá.

Kiemelt tartalom
Till Attila lesz a Red Bull Ládaderbi műsorvezetője, a Refresher csapata gőzerővel készül a sufnituningversenyre Till Attila lesz a Red Bull Ládaderbi műsorvezetője, a Refresher csapata gőzerővel készül a sufnituningversenyre 2024.6.14 12:24

A hangulatért Till Attila mellett Matthesz Flóra és Farkas Gergely társműsorvezetők feleltek, de a versenyt élőben is lehetett nézni a TikTokon, a kortárs magyar rap egyik legizgalmasabb arca, Lil Frakk közvetítette az eseményeket.

A versenyen a Refresher csapata is részt vett, az Instagram-oldalunkon is beszámoltunk az eseményekről:

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

REFRESHER Magyarország (@refresherhu) által megosztott bejegyzés