2024.6.27 8:24
Olvasási idő 0:39
Maier Péter

Kiesett az Európa-bajnokságról a magyar válogatott, miután Portugália és Anglia sem tudta szállítani a papírformát

SPORT FOCI FOCI-EB

Az utolsó fordulóban már nem rajtunk múlt. Sokáig úgy tűnt, elég nagy esély van a továbbjutásra, de néhány meglepetéseredmény közbeszólt.

Szerda este eldőlt, nem lesz ott a legjobb négy között a magyar válogatott. A mieink — miután drámai körülmények között 1-0-ra legyőzték Skóciát – sorsa mások kezében volt, és, habár a papírforma azt mondatta velünk, hogy jók az esélyeink, végül két nagy válogatott is botlott, ami úgy rendezte a csapatok állását, hogy a magyar válogatott kicsúszott a négy legjobb harmadik helyezett közül.

Kedden Anglia okozott csalódást, miután csak egy gólnélküli döntetlenre volt képes Szlovénia ellen, majd szerda este a portugálok kaptak ki az Eb előtt legalacsonyabbra rangsorolt Georgia ellen. A 2-0-ás eredmény azt jelentette, hogy Georgia becsúszott a csoportkör legjobb négy harmadik helyezettje közé, míg a magyar válogatott emiatt kiesett a négy közül, és nem jutott tovább a nyolcaddöntőkbe.

Cristiano Ronaldo, miután lecserélték a Georgia elleni vesztes Eb-meccsen
Cristiano Ronaldo, miután lecserélték a Georgia elleni vesztes Eb-meccsen Forrás Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images

Miután hétfőn az olaszok döntetlent játszottak a horvátokkal, azt gondolhattuk, innen óriási esély van a továbbjutásra, ugyanis papírforma eredményeknek kell születniük, de végül a torna meglepetéscsapatai közbeszóltak.

Kiemelt tartalom
Itt vannak az idei Európa-bajnokság legikonikusabb stadionjai Itt vannak az idei Európa-bajnokság legikonikusabb stadionjai 3 nappal ezelőtt

Az Európa-bajnokságon most kétnapos szünet következik, a küzdelmek szombaton folytatódnak: Svájc Olaszországgal, míg a németek Dániával játszanak majd a legjobb nyolc közé jutásért.