2024.6.24 9:02
Olvasási idő 1:18
Szöllősi Anna

Foci-Eb: Magyarország az utolsó pillanatban legyőzte Skóciát, megvan az esélyünk a továbbjutásra

SPORT FOCI FOCI-EB SPORT

Magyarország vasárnap este Csoboth Kevin a hosszabbítás tizedik percében lőtt góljával 1-0-ra győzte le Skóciát az Európa-bajnokságon. Akár már kedden eldőlhet, ez elegendő-e a továbbjutáshoz.

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint Fortuna istenasszonya végre rápillantott a magyar válogatottra a németországi Európa-bajnokságon azzal, hogy Csoboth Kevin századik percben lőtt góljával 1-0-ra legyőzte Skóciát a csoportkör utolsó fordulójában – számolt be róla az MTI. 

„A skót csapat többet birtokolta a labdát, főleg az első félidőben. A másodikban kiegyenlítettebb volt a 70. perctől. Ennek ellenére több lehetőségünk volt. Nem hiszem, hogy ne érdemeltük volna meg az eredményt“ – fogalmazott éjszakába nyúló sajtótájékoztatóján Rossi.  


A győztes gólt szerző Csoboth Kevinről az MTI érdeklődésére úgy vélekedett, remekül szállt be a meccsbe a 87. percben, pont ahogyan azt akarta. Szerinte amíg Németország ellen csereként nem ért oda a labdákra, addig ezúttal jól teljesített, előbb kapufát lőtt, aztán betalált. Rossi hozzátette, ugyan 11 játékos kezd, de a cserék segítenek, amikor változtatni kell, „olykor eltalálják“, hogy kit kell bevinni, akik aztán eldöntik a mérkőzést, ahogy ezúttal is történt.

A magyarok legyőzték Skóciát
Forrás MTI/Koszticsák Szilárd


„A hosszabbításban meg is nyerhettük és el is veszíthettük volna a találkozót. Olyan volt, mint a pingpong, mert mindkét csapat mindent megtett, hogy a maga javára fordítsa a meccset. Helyzetek számában mi sokkal jobbak voltunk. Nem hiszem, hogy valaha lett volna könnyű győzelmem fontos meccseken. Bulgáriában az utolsó pillanatban jutottunk ki az Eb-re egy öngóllal. Semmit nem vettem készpénznek“ – mondta Rossi.

Kiemelt tartalom
A Kabát FC a foci és a reality műfajának is teljes megcsúfolása, mégis az őszi felhozatal eddigi legszórakoztatóbb műsora A Kabát FC a foci és a reality műfajának is teljes megcsúfolása, mégis az őszi felhozatal eddigi legszórakoztatóbb műsora 2024.9.22 9:27

A csoportkör végén hatból a négy legjobb harmadik jut tovább, jelenleg a magyarok három ponttal és mínusz hármas gólkülönbséggel állnak, legkorábban kedden, legkésőbb szerdán derül ki, hogy ez elég-e a továbbjutáshoz.

Varga eszméletét vesztette

A magyar játékosok a vasárnapi mérkőzést Varga Barnabásnak ajánlják, aki a skót kapussal, Angus Gunn-nal ütközve elvesztette az eszméletét. Az ijesztő jelenet után Vargát hosszú percekig ápolták, majd hordágyon vitték le.

„Zavaros helyzet volt az ütközés, a videobíró vizsgálta az esetet. Úgy tűnt, nincs eszméleténél, nagyon aggódtunk érte, mert az orvosok rendkívül lassan indultak a pályára, mintha nem lettek volna tisztában a sérülés veszélyével és súlyosságával. Most már rendben van, ez a legfontosabb. Valószínűleg órákon belül megműtik, a torna hátralévő részében már nem számíthatunk rá” – nyilatkozta a magyar válogatott szövetségi kapitánya.