2024.6.26 14:24
Olvasási idő 0:36
Szécsi Krisztián

A Tesla ezúttal az ablaktörlők miatt hívja vissza Cybertruck autóit

TECH-TUDOMÁNY AUTÓK ELON MUSK TESLA

Ez hét hónap alatt már a második alkalom, hogy a cég kénytelen bekéretni az járműveket.

Az Amerikai Közlekedésbiztonsági Felügyelet (NHTSA) közleményéből derül ki, hogy a Teslának vissza kell hívnia a 2023. novembere és 2024. júniusa között gyártott Cybertruckjait, ami közel 12 ezer járművet érint. A becslések szerint a futurisztikus autók mintegy 2 százalékában fordul elő olyan hiba, amelynél az ablaktörlő elektromos túlterhelés miatt gyakorlatilag nem működik megfelelően. Ez lényegében azt jelenti, hogy az ablaktörlő egyik alkatrésze magasabb feszültségnek vagy nagyobb teljesítménynek van kitéve, mint amennyit elbír.

Ahogy a Hypebeast is írja, a Cybertruck-tulajdonosoknak csupán be kell vinniük autójukat egy Tesla-szervizbe, hogy a márka technikusai ott kicseréljék az ablaktörlő motorját. Egyébként maga Elon Musk még 2021-ben azt mondta, hogy a Cybertruck szélvédőtörlője az egyik olyan része az autónak, amely „a leginkább zavarja őt“.

Áprilisban a Teslának már be kellett kéretnie 3878 Cybertruckot, akkor azzal volt probléma, hogy a járművekben a gázpedál elakadt, ami megakadályozta a sofőröket a fékezésben. A vállalat közölte, hogy nincs tudomása arról, hogy bármelyik hiba halálesethez vezetett volna.