2024.6.26 13:05
Olvasási idő 0:36
Szécsi Krisztián

Nem ismétlik meg a főpolgármester-választást, hivatalosan is Karácsony Gergely marad Budapest főpolgármestere

KÖZÉLET KARÁCSONY GERGELY ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS POLGÁRMESTER VÁLASZTÁS VÁLASZTÁSOK VITÉZY DÁVID

A Kúria elutasította, hogy megismételjék a főpolgármester-választást a fővárosban, pedig maga Karácsony kérelmezte azt.

A Kúria helybenhagyta a Nemzeti Választási Bizottság döntését, amelynek értelmében a következő öt évben is én leszek Budapest főpolgármestere. Természetesen elfogadom a független magyar bíróság döntésé – írja Facebook-oldalán Karácsony Gergely, immáron hivatalosan is másodszorra megválasztott főpolgármester.

Karácsony még június 17-én adta be a Kúriának kérelmét, hogy az érvénytelen főpolgármesteri szavazatok újraszámlálását követően, amely alapján szintén ő került ki győztesként, a szavazatokat semmisítsék meg ismételjék meg Budapest teljes területén a főpolgármester-választást. A politikus új bejegyzésében egyébként kitér arra is, hogy véleménye szerint különös, hogy a fideszes politikusok által vezetett kerületekben „az érvénytelen szavazatokhoz arányosítva közel két és félszer (!) annyi új Vitézy-szavazatot találtak, mint az ellenzéki kerületekben“.

A Kúria jogerős döntése ezt a vitát lezárta. A főpolgármesterségről természetesen nem mondok le, mondjanak le azok, akik félre akarták vezetni a budapestieket és akik képtelen voltak egy tisztességes újraszámlálást levezényelni

– írja Karácsony, és köszöni azoknak, akik nem támogatták, mert így arra bíztatják, hogy jobban dolgozzon főpolgármesterként.