2024.6.24 11:16
Olvasási idő 1:14
Szöllősi Anna

Ismét Budapesten koncertezik a Pantera

ZENE BUDAPEST KONCERT PANTERA

Tavaly huszonöt év után tért vissza Magyarországra a Pantera, a metálosok nagy örömére pedig nem kell újabb negyed évszázadot várni a következő koncertre, a zenekar jövőre újra Budapesten játszik.

A metálzene történetének egyik legnagyobb hatású zenekara, a Pantera a jövő év eleji európai turnéja keretében 2025. február 3-án lép fel a Budapest Sportarénában – jelentette be hétfő délelőtt a Live Nation.

Az amerikai csapat turnéja január 21-én rajtol Helsinkiben, majd többek között Stockholm, Amszterdam, Berlin, Oslo, Dublin, Koppenhága, Krakkó, London és Párizs is része lesz a koncertkörútnak.


Mint írják, a két eredeti taggal, Philip H. Anselmo énekessel és Rex Brown basszusgitárossal, valamint Zakk Wylde gitárossal és Charlie Benante dobossal felálló Pantera turnéja a két néhai alapító tag, Vinnie Paul dobos és Dimebag Darrell gitáros munkássága előtt tiszteleg.


Tavaly május 30-án és 31-én huszonöt év után először adott Magyarországon koncertet a Pantera, rögtön duplázva a Barba Negrában. A budapesti ráadásbulit nem sokkal azután jelentették be, hogy a zenekar több európai fellépését is lemondták a frontember rasszista megnyilvánulásai miatt.

Kiemelt tartalom
Két koncertet ad Budapesten a Pantera, miután a frontember rasszista megnyilvánulásai miatt több fellépését is bukta a zenekar Két koncertet ad Budapesten a Pantera, miután a frontember rasszista megnyilvánulásai miatt több fellépését is bukta a zenekar 2023.2.14 12:01

Az 1981-ben alakult együttes 2003-ig kilenc stúdióalbumot készített és a heavy (groove/thrash) metál egyik legnagyobb hatású, újító zenekara volt. Négy lemezük (Cowboys from Hell – 1990; Vulgar Display of Power – 1992; Far Beyond Driven – 1994; The Great Southern Trendkill – 1996) az Egyesült Államokban platinalemez lett, az utolsó anyag, a Reinventing the Steel 2000-ben jelent meg. A csapathoz olyan ismert dalok fűződtek, mint a Cemetery Gates, a Walk, az I'm Broken vagy a Drag the Waters.

Kiemelt tartalom
REFRESHER-KVÍZ: Te mennyire ismered Budapestet? REFRESHER-KVÍZ: Te mennyire ismered Budapestet? 2024.7.7 9:18

A Pantera klasszikus felállásából a kivételes tehetségű gitáros, Dimebag Darrell 2004-ben halt meg, miután egy columbusi koncertjén a színpadon agyonlőtte egy néző. Vinnie Paul dobos 2018-ban halt meg, és a frontember Phil Anselmót is kis híján elvitte a heroin 1996-ban. A most 55 éves Anselmo a Pantera után a Superjoint Ritual és a Down zenekarban dolgozott, majd a Philip H. Anselmo & The Illegalsszal két lemezt készített. Utóbbi csapattal 2019-ben a dunaújvárosi Rockmaraton fesztiválon is fellépett. 2022-ben Rex Brownnal régi barátok bevonásával élesztették újjá a Panterát: a gitáros Zakk Wylde (Ozzy Osbourne, Black Label Society) lett, a dobos pedig Charlie Benante (Anthrax).