2023.2.14 12:01
Olvasási idő 0:40
Kovács M. Dávid

Két koncertet ad Budapesten a Pantera, miután a frontember rasszista megnyilvánulásai miatt több fellépését is bukta a zenekar

ZENE BARBA NEGRA KONCERT PANTERA

Nem sokkal azután, hogy a Pantera bécsi buliját lemondták, a budapesti koncert másnapjára egy extra fellépést is bejelentettek a szervezők.

„A nagy sikerre való tekintettel egymást követő két napon is koncertezik a Barba Negrában a Pantera, hiszen a május 30-i koncertre a jegyek alig pár nap alatt elfogytak“ – jelentették be a szervezők keddi sajtóközleményükben.

A Pantera egy bogotai, 2022 decemberében tartott koncert közben. Forrás Guillermo Legaria Schweizer / Getty Images

A Pantera budapesti duplázásának a legfőbb oka azonban az, hogy az eredetileg május 31-re – tehát a magyarországi extra show napjára – meghirdetett bécsi bulit az osztrák szervező mindenféle kommentár nélkül lemondta, pedig a kontinensen itt lett először telt házas a turné.

Az okokat persze nem nehéz kitalálni: ekkorra már két német fesztivál – a Rock Im Park és a Rock Am Ring – is dobta a tavaly két évtized után visszatért zenekart, mivel Phil Anselmo frontember hat évvel ezelőtt egy hollywoodi bulin karlendítéssel és white powerezéssel vonult le a színpadról.

Phil Anselmo akkor ugyan bocsánatot kért a kilépője miatt, de évekre töröltek minden hozzá kapcsolódó zenekart a fesztiválprogramokból.

A második koncert jegyei szerdán tíz órától előbb a regisztrált Live Nation-tagok számára lesznek elérhetők, másnap tíz órától azonban már bárki megveheti a belépőjét a LiveNation, a Funcode, illetve a Rock1 oldalán.