2024.6.23 13:26
Olvasási idő 0:24
Szöllősi Anna

Új funkciót kapott az Instagram, ami a közeli barátokat érinti

TECH-TUDOMÁNY INSTAGRAM KÖZÖSSÉGI MÉDIA

Az influenszereknek praktikus, ha az összes követőjük láthatja az élő videóközvetítéseiket, de egy átlagos felhasználó nem biztos, hogy mindent meg akar osztani ország-világgal. Az Instagram az új funkciójával utóbbiaknak kedvezne.

A vállalat a napokban jelentette be, hogy az újonnan bevezetett funkcióval mostantól lehetőségünk van csak a közeli barátok listáján szereplő felhasználókkal megosztani a live-okat, vagyis a valós időben közvetített Instagram-videókat – írja a HypeBeast

Az Instagram még 2016-ban vezette be az élőzést a platformon, amibe eddig bárki bekapcsolódhatott, a nyilvános profilok esetén még azok is, akik nem követték a videó tulajdonosát. A funkciót főleg hírességek és influenszerek használják, hogy széles körben szóljanak a követőikhez, ám egy mezei felhasználónak nem feltétlen vonzó, hogy az egész világháló rácsatlakozhat a videójára. 

Ha csak a közeli barátainkat vonnánk be az élő közvetítésbe, további három fiókot is megjelölhetünk co-hostként, azaz társházigazdaként.