2024.6.22 11:06
Olvasási idő 0:38
Szöllősi Anna

Baleset történt a Vígszínházban, leesett egy színész a magasban lévő díszletelemről

KÖZÉLET BALESET SZÍNHÁZ VÍGSZÍNHÁZ

Péntek este történt baleset a Vígszínházban a "Vámpírok bálja" című előadáson, ahol Jegercsik Csaba esett le egy 3-5 méter magas díszletelemről.

A Telex olvasói jelzés alapján írta meg, hogy péntek este egy külsős produkció által színre vitt musical, a Vámpírok bálja második felvonásának elején a Professzort alakító Jegercsik Csaba esett le egy 3-5 méter magas, hídszerű díszletelemről, ahonnan a dramaturgia szerint valószínűleg le kellett volna ereszkednie. 

A baleset után az előadást megszakították, ezt a nézőkkel a darab producere közölte, azonnal leeresztették a függönyt, és a nézőknél is érdeklődtek, hogy van-e köztük orvos. Amikor a lap olvasója elhagyta a színházat, látta, hogy a színészt még mentőbe tették.

Helyszíni beszámolók szerint a darabot a leállás után folytatták, a professzor szerepét is helyettesítették az esti előadásban. A hétvégén még négyszer adják elő a Vámpírok bálját a Vígszínházban. A Telex megjegyezte: külső produkciók esetén a díszletet is viszik, az nem a befogadó színházé. 

Mint ismert, tavaly novemberben a Nemzeti Színházban történt hasonló baleset, akkor Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó a Rómeó és Júlia című darab közben zuhantak három métert a díszlet felső emeletéről, és szenvedtek súlyos sérüléseket.