2024.6.21 16:19
Olvasási idő 2:15
Kovács M. Dávid

Magyar Péter az Ötkertben bulizott, biztonsági őrök tették ki

KÖZÉLET BUDAPEST BULI KÖZÖSSÉGI MÉDIA MAGYAR PÉTER

A kormánymédia azonnal ráugrott az ügyre, nők zaklatását, részeg hőzöngést és hisztit emlegetve számolt be az esetről. Magyar Péter szerint ezekből a cikkekből egy szó sem igaz, provokáció történt, de azért elnézést kér azoktól, akiket megbántott.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és arca péntekre virradóra dulakodásba keveredett az egyik ismert budapesti szórakozóhelyen, amit több forrás is az Ötkertként azonosított.

Hogy valami történt a szórakozóhelyen, a Média1 cikke szerint már hajnalban napvilágot látott, a politikus Facebook-oldalán ugyanis öt óra körül megjelent egy poszt, ami aztán szőrén-szálán eltűnt. „Jót buliztunk volna, de Tóniék nem szerették volna hagyni, hogy a fiatalok jól érezzék magukat. Hajrá Steve Klorrár, hajrá Megafon“ – írta ebben Magyar egy képernyőfotó szerint.

Péntek délre aztán megszületett a Ripost cikke, amelyben a kormányközeli bulvárlap arról számolt be, hogy Magyar „nagy mennyiségű szeszesital elfogyasztása után órákon át folyamatosan agresszíven, garázda módon viselkedett“, közben „több vendégbe belekötött, nőket zaklatott, visszautasíthatatlannak vélt ajánlatot tett nekik“. A cikkben egy videót is elhelyeztek, amelyen az látszik, hogy Magyar Pétert (legalábbis egy Magyar Péternek tűnő férfit) a nyakánál fogva vezetik ki az ötödik kerületi szórakozóhely táncteréről.

A kormánypárti média azonnal ráugrott az ügyre, a Ripost cikke után az Origo, a Bors és a Magyar Nemzet is kísértetiesen hasonló címekkel („Botrányosan viselkedett Magyar Péter, péntek hajnalban biztonsági őrök kidobták egy belvárosi szórakozóhelyről“ és egyéb variánsai) hozott le anyagokat, majd az Index is szemtanúkat megszólaltatva számolt be az esetről. Az mondjuk némileg komikus, hogy az Origo „luxus-szórakozóhelyként“ hivatkozik az Ötkertre, a Ripost cikke pedig egy „ötcsillagos”, leginkább az úgynevezett „felső tízezer” által kedvelt klubról beszél a cikkében.

Magyar Péter: Egy szó sem igaz, elnézést kérek

A cikkek nyomán Magyar Péter péntek délután részletes Facebook-bejegyzésben reagált a történtekre, valamint a kormánybarát médiumokban róla megjelent hírekre. Ebben a posztban provokációt emleget, egyúttal cáfolja a fenti médiumok állításait.

„Amit a kormánypropaganda állít az esetről, abból egy szó sem igaz, sem zaklatás, sem hasonlók nem történtek. Minden olyan sajtóorgánummal szemben eljárást indítunk, akik a tényeket szándékosan elferdítik“ – írja.

Tegnap este több tucat fiatal társaságában jó hangulatú buliban táncoltunk a belvárosban, amíg egy fideszes, fizetett provokátor tönkre nem tette az esténket. Ez a férfi már a korábbi estéken is követett minket. Egy célja volt, hogy csapdába csaljon. Külön hangsúlyozta, hogy ő lesz az, aki engem tönkre fog tenni. Nem tudom, mi az oka annak, hogy Magyarországon irritál valakiket, hogy több tucat fiatallal együtt táncolunk és selfizünk. A fiatalok a pultnál sorban rendelték az italokat, engem is meghívtak néhányra. Aztán váratlan dolog történt.

Magyar beszámolója szerint a férfi először a pult mellől kamerázott, majd közelebb ment, és a vele szórakozó fiatalok arcát is videóra vette, közben „vállalhatatlan trágárságokat“ kiabált neki.

Magyar Péter a Tisza Párt budapesti eredményváró rendezvényén 2024. június 9-én.
Magyar Péter a Tisza Párt budapesti eredményváró rendezvényén 2024. június 9-én. Forrás Mohos Márton / 24.hu

„Mindent elkövetett, hogy balhé legyen. Sajnos sikerrel járt. Hiába kértük, hogy hagyja abba és a telefonjából törölje azokat a felvételeket, amiknek az elkészítéséhez sok fiatal nem járult hozzá, vagy legalább hagyja abba a filmezést“ – írja.

Miután a családomat és a gyerekeimet is a szájára vette, kikaptam a kezéből a telefont, aminek fizikai fenyegetés lett a következménye. Lökdösni kezdett, fizikailag fenyegetett engem és a velem szórakozókat.

Magyar Péter a kidobás tényét nem erősíti meg, ezen a ponton nagyot ugrik az időben, és már a szórakozóhelyen kívüli történésekkel folytatja. „Több mint 30 percig követett az utcán, fiatal egyetemisták segítettek megakadályozni, hogy nagyobb baj történjen.“ A bejegyzést végül azzal zárja: „Lelkileg borzasztó megterhelő heteken vagyok túl. Ember vagyok, hibáztam. Mindenkitől elnézést kérek, akit a történtekkel megbántottam.“

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az Index megkeresésére egyébként az esettel kapcsolatban azt közölte: a 4 óra 30 perc körül érkezett bejelentés kapcsán garázdaság és rongálás gyanúja merült fel, az ügyben az V. Kerületi Rendőrkapitányság rendelt el nyomozást, bővebb tájékoztatást később tudnak adni.