2024.6.13 15:06
Olvasási idő 0:52
Szöllősi Anna

Nyolc év után újra elérhető az Uber Magyarországon

UTAZÁS BUDAPEST TAXI UBER UTAZÁS

Csütörtökön újra elérhetővé vált az Uber taxiszolgáltatása Budapesten. Az indulásig közel háromezren regisztráltak sofőrnek, az első utas Fluor volt.

Csütörtöktől ismét használható a fővárosban az Uber mobilapplikációja – közölte szerkesztőségünkkel a vállalat.

Mint írják, a platformon már újra látszanak a fuvarajánlatok, az alkalmazás pedig a célpont megadása után taxis és elektromos rolleres fuvart ajánl fel az árajánlat megadásával, ugyanis az Uber és a Lime globális együttműködésének részeként az Uber Taxi mellett elektromos rollerek is elérhetővé válnak az appon keresztül.

A csütörtöki közlemény szerint az árajánlat a taxik esetében egyelőre a normál árnál kedvezőbb, promóciós összeg, mert Budapesten – más országoktól eltérően – dinamikus árazás helyett a BKK fix taxis tarifáit kell majd alkalmaznia a cégnek.


Az első hivatalos utas Fluor volt, aki az Uber sajtótájékoztatója végén hívott magának egy taxit.

Én akárhova megyek a világban, mindig az az első, hogy az Ubert hívom

mondta, majd hozzátette, hogy valószínűleg sokat fogja használni a szolgáltatás a budapesti éjszakában.

Elindult az Uber.
Forrás Uber / Somay Márk

    
Az Uber elindulása a helyi sofőrök körében is nagy érdeklődést váltott ki, az indulást megelőző hetekben már közel 3000 sofőr regisztráció érkezett. 

Kiemelt tartalom
Túlélési kézikönyv hazai zombiapokalipszis esetére, avagy így éld túl a Blahát egy átmulatott éjszaka után Túlélési kézikönyv hazai zombiapokalipszis esetére, avagy így éld túl a Blahát egy átmulatott éjszaka után tegnap 13:14 -kor

Az Uber közel nyolc évvel ezelőtt vonult ki a magyarországi piacról, miután a budapesti taxisok lobbijának hatására a fideszes többségű parlament olyan törvényt szavazott meg, ami ellehetetlenítette a működését.

A szabályozás értelmében a fuvarszolgáltatást csak egyenlő feltételek mellett (sárgára festett, a taxisszolgáltatáshoz szükséges felszereléssel ellátott és az egyéb előírásoknak is megfelelő járművel, fix áron) lehet biztosítani, az Uber viszont ezt akkor nem vállalta.