2024.6.11 13:50
Olvasási idő 0:43
Maier Péter

Befejezi pályafutását Varga Dénes olimpiai bajnok vízilabdázó

SPORT OLIMPIA OLIMPIAI JÁTÉKOK VÍZILABDA

Klubja, a Fradi jelentette be, hogy utolsó tornájára készül a legendás magyar sportoló.

37 évesen visszavonul Varga Dénes olimpiai bajnok vízilabdázó, aki pénteken ünnepelt Bajnokok Ligája-címet a Ferencvárossal, miután a négyes döntő fináléjában 12-11-re legyőzték a Pro Reccót.

Varga az olimpián még játszani fog a magyar válogatottban, „hiszen a válogatottal is a csúcson szeretné abbahagyni“ – írja az FTC Facebook-oldala, ahol a nyilvánosságot tájékoztatták a legendás játékos visszavonulásáról, miután Nyíri Zoltán, a klub ügyvezető alelnöke egy keddi sajtótájékoztatón bejelentette a hírt az MVM Dome-ban.

Klasszisunk a klub kötelékében marad, ahol az elmúlt hét évben 16 trófeát emelhetett a magasba, közte a 2019-es és 2024-es Bajnokok Ligája-serleget

– írják a Fradi oldalán, de az egyelőre még nem ismert, hogy Varga pontosan milyen formában dolgozik majd tovább a klubnál.

A Dumi néven becézett szélső-átlövő háromszor nyert Bajnokok Ligáját, 12-szeres magyar bajnok, és tagja volt a 2008-as olimpiai aranyérmes csapatnak Pekingben. Több egyéni díjat is kapott, többször választották meg az év vízilabdázójának nemzetközi, európai és magyar szinten is.

Kiemelt tartalom
Kezdődik a párizsi olimpia: ők a legnagyobb éremesélyes magyar sportolók Kezdődik a párizsi olimpia: ők a legnagyobb éremesélyes magyar sportolók tegnap 15:10 -kor

Ahogy a Fradi bejegyzése is utal rá, Varga Dénessel még számolhat az idei olimpián Varga Zsolt szövetségi kapitány. A nyári olimpiai játékok vízilabdatornáit július 27. és augusztus 11. között rendezik meg Párizsban.

Varga Dénes a Ferencváros-Telekom vízilabdacsapatának edzésén a máltai Gzirában a férfi vízilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének nulladik napján, 2024. június 4-én.
Varga Dénes a Ferencváros-Telekom vízilabdacsapatának edzésén a máltai Gzirában a férfi vízilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének nulladik napján, 2024. június 4-én. Forrás MTI/Szigetváry Zsolt