2024.6.10 15:32
Olvasási idő 0:40
Maier Péter

Azahriah-ról készített portrét a Le Monde francia lap, amelyben Taylor Swiftéhez hasonlítják közéleti hatását

ARCOK AZAHRIAH FRANCIAORSZÁG ORBÁN VIKTOR TAYLOR SWIFT

Jean-Baptiste Chastand francia újságíró a Puskás Arénában tartott koncertjeire is elkísérte a magyar popsztárt.

Azahriah-ról készített portrét a francia Le Monde napilap újságírója, amelynek online verziójának címében Orbánnal szembeszálló erőként emlegetik a zenészt, míg a nyomtatott anyagban „antipopulista popsztárként“ hivatkoznak rá – írja a Telex.

Az újságíró Puskás Arénában (stadionban) tartott koncertjeire is elkísérte a 22 éves énekes-dalszerzőt, akinek közéleti szerepvállalása is nagy hangsúlyt kap a cikkben. A Le Monde Taylor Swiftéhez hasonlítja a fiatal magyar híresség hatását, és arról számol be, hogy a Fideszen belül is aggodalommal figyelik kormánykritikáját. Ezért is kóstolgatta Fidesz-közeli média Azahriah-t, ugyanakkor mióta észlelték, hogy népszerűbb Orbánnál, már nem támadták látványosan az előadót. Erről Sajó Dávid, a Telex újságírója beszél a cikkben.

A francia lap Azahriah kamaszkori otthonába is ellátogatott vele Újpalotára, ahol találkoztak nagybátyjával, aki bevallottan Fidesz-szavazó, és aki azt tanácsolta a zenésznek, hogy ne formáljon politikai véleményt.

Nagybátyjával az is szóba került, mit tett volna Azahriah, ha Orbán Viktor elmegy a stadionos triplakoncertjének egyikére.

„Szívesen láttam volna a koncertemen a közönség soraiban, de azt is elmondtam volna neki, hogy már nem kéne az országot vezetnie”

 – fogalmazott a popsztár.