2024.6.6 12:59
Olvasási idő 0:45
Kovács M. Dávid

Bezár az Ensō, a budapesti Patyolat étterme, ahol még Paul Rudd is járt

GASZTRO BUDAPEST ÉTTEREM NYOLCADIK KERÜLET VENDÉGLÁTÁS

Júliustól határozatlan időre visszavonul a Baross utcai Ensō csapata, de ez még nem a vég, csak meg szeretnének újulni.

Június végével, négy év után bezár a nyolcadik kerületi Patyolat kulturális befogadótérben működő étterem, az Ensō – jentették be közösségimédia-felületeiken az egység üzemeltetői.

„A körülmények szorítása ellen nem mindig lehet úgy lépni, ahogy azt a szükség megkívánná, ezért muszáj volt meghoznunk ezt a kínzó döntést“ – indokolta döntését egy másik posztban az étterem.

Tenner Benjámin tulajdonos a We love Budapestnek a bezárás okairól azt mondta: négy év után elérkezettnek látják az időt, hogy megújuljanak és átalakuljanak, ezzel egy korszak lezárul, ők pedig egy kis pihenőre mennek, hogy aztán újult erővel, várhatóan még idén, ismét kinyissanak majd.

Az ázsiai-magyar fúziós étterem a japán izakaják világát idézi, étlapjáról is azoknak a kocsmákat idéző bisztróknak a hangulata köszön vissza, amelyekben az alkoholos italok mellett különböző fogásokat is felszolgálnak.

Ahogy annak idején a Refresher is beszámolt róla, Paul Rudd például biztosan megfordult itt, amikor tavaly nyáron a Death of a Unicorne című filmet forgatta nálunk többek között Will Poulterrel és Jenna Ortegával.

Az Ensō bejelentése szerint júniusban még a megszokott módon, „teljes fordulaton“ működnek, és a korábban meghirdetett programokat is megtartják. „Yoshoku műfajban játszó zenekarunk azonban ebben a hónapban még lenyom egy utolsó nagy turnét“ – írják a bejegyzésben.