2024.6.5 15:46
Olvasási idő 0:42
Szécsi Krisztián

Külföldi fesztiválon díjazták Kozso unokáját és első feleségét

ARCOK FRANCIAORSZÁG KOZSO MOBILTELEFON

Az unoka és a nagymamája a cannes-i mobiltelefonos filmfesztivál egy-egy kategóriájának díját vitte haza.

Májusban díjat kapott a cannes-i nemzetközi mobiltelefonos filmfesztiválon (International Cell Phone Cinema Showcase) Kozso unokája, Mia. A fiatal lányt a 14 éven aluliak kategóriájában díjazták, telefonjával készített filmjének főszereplői déd- és ükszülei voltak – derült ki a Fókusz riportjából.

A projektről Mia édesanyja, Amanda Ardens író az RTL-nek úgy fogalmazott: „a digitális világban egyre kevesebb az a kapcsolódási pont, hogy együtt legyél az idősebbekkel, és ha vannak közös tevékenységek, és közösen csináltok valamit, akkor az sokkal többet tud hozzáadni a mindennapokhoz“. Miának ezek a kapcsolódási pontok a dédmamájával a horgolás és a rajzolás voltak.

De nemcsak Kozso unokája, hanem első felesége, Kádár Mónika is egy díjjal térhetett haza Cannes-ból, hiszen a mobiltelefonos filmfesztivál zenei videó kategóriájának első helyezettje lett. Kádár elárulta, hogy a klipet egy barátnője vette fel Velencében, és hogy a zsűrinek azért is tetszett igazán, mert azt mutatta be, hogy egy nő milyen független lehet a nagyvilágban. Kádár és Kozso akkor váltak el, amikor Amanda csupán négyéves volt, a férfi azóta is alig van jelen az életükben.

A díjnyertes videót itt nézhetitek meg:

 Az átadó pillanatait itt lehet visszanézni: