2024.6.2 10:58
Olvasási idő 0:40
Szécsi Krisztián

Vissza a feladónak: emberi ürülékkel pakolt lufikat reptet Észak-Korea a déliekhez

KÖZÉLET ÉSZAK-KOREA POLITIKA

Az akció annyira sikeres volt, hogy a lufik gyakorlatilag Dél-Korea minden régiójába eljutottak.

Észak-Korea sajátosan válaszolt arra, hogy déli szomszédja határmenti hadgyakorlatokba kezdett, na meg hogy május végén röplapokat reptetett át Kim Dzsongun rezsimébe, hiszen az elmúlt napokban mintegy ezer szeméttel, és emberi ürülékkel megpakolt léggömböt küldött vissza Dél-Koreába. Csak június 1-jén egyedül hatszáz szarballon landolt Dél-Koreában, írja a Guardian.

Bár a csomagok részletes tartalomelemzése még folyamatban van, első blikkre látszik, hogy a lufik főként fekáliát, trágyát, műanyagdarabokat, de cigarettacsikkeket, használt vécépapírt, bakelittöredékeket és még cipőtalpakat is áthoztak. A lakosságot a dél-koreai hatóságok már korábban értesítették a váratlan küldemények érkezéséről, melyek az ország különböző pontjain landoltak, de még a déli régiókba is elértek.

@abcnewsaus

North Korea has allegedly sent hundreds of rubbish and faeces-laden balloons across their heavily fortified border into South Korea. To personalise your news & stay in the know, download the ABC News app via the link our bio. #Korea #SouthKorea #NorthKorea #Balloons #KimJongUn #WorldNews #ABCNews

♬ original sound - ABC News Australia

A dél-koreai vezérkar ezt egyértelműen a nemzetközi jog megsértésének tekinti, és felszólították északi szomszédaikat, hogy hagyják abba „az alantas cselekedeteiket“.