2024.5.27 14:06
Olvasási idő 0:55
Kovács M. Dávid

Brutális rablótámadásban vesztette életét Johnny Wactor, az egyik leghosszabb ideje futó amerikai szappanopera színésze

FILMEK + SOROZATOK EGYESÜLT ÁLLAMOK SZÍNÉSZEK

A 37 éves színészt a nyílt utcán lőtték le, miután megpróbálták ellopni az autója egyik alkatrészét. Az elkövetők elmenekültek, azóta is keresik őket.

37 éves korában meghalt Johnny Wactor, az 1963 óta futó General Hospital című amerikai sorozat egykori színésze, akit egy fegyveres rablás közben lőttek le Los Angeles belvárosában, írja a Variety.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

General Hospital (@generalhospitalabc) által megosztott bejegyzés

Az amerikai lapok híre szerint a férfit egy fegyveres sebesítette meg, amikor szombat hajnalban három tolvajt talált az autójánál, akik a jármű katalizátorát próbálták ellopni. Anyja, Scarlett Wactor szerint a fia éppen egy közeli szórakozóhelyről távozott, amikor meglátta a kocsi körül az elkövetőket, és azért sietett hozzájuk, mert azt hitte, rossz helyen parkolt, ezért el szeretnék vontatni az autóját.

A Los Angeles-i rendőrség közlése szerint a három tolvaj egyike ekkor lőtt rá a férfira, aki nem sokkal később egy helyi kórházban vesztette életét. A gyanúsítottak a végzetes lövés után autóval menekültek el a helyszínről, azóta is keresik őket. Johnny Wactor halálának hírét az ügynöke, David Shaul is megerősítette, a General Hospital stábja a sorozat Instagram-oldalán búcsúzott a színésztől.

Johnny Wactor 2020 és 2022 között a hatvanas évek óta futó sorozat több mint 160 epizódjában volt látható, amelyekben Brando Corbin karakterét, a Bonnie Borroughs által alakított Gladys Corbin fiát alakította, aki a történet szerint a drogfüggő Sasha Corbin (Sofia Mattsson) férje lett.

A színész emellett feltűnt például a Katonafeleségek, a Westworld, az NCIS és a 19-es körzet című sorozatokban, Nicolas Cage és Tom Sizemore mellett láthattuk A bátrak háborúja című filmben, illetve a Call of Duty: Vanguard nevű játékban is hallhattuk a hangját.