2024.5.27 11:22
Olvasási idő 1:22
Kovács M. Dávid

Öt év után megkapta pénzét Belle Delphine, a fürdővizét áruló influenszer

ARCOK INFLUENSZER INTERNET KÖZÖSSÉGI MÉDIA

Belle Delphine egy teljes vagyont keresett az apró üvegcsékben árult fürdővízzel, csakhogy a PayPal irányelvei és bírsága miatt ebből semmit sem kapott kézhez. Ám amikor kétmillió követőjével is megosztotta a helyzetét, a cég inkább elutalta neki a pénzt.

Hiába keresett mintegy 90 ezer dollárt (azaz csaknem 32 millió forintot) az aprócska üvegekben árult fürdővizének online értékesítésével, a 24 éves Belle Delphine a PayPal büntetései miatt valójában sosem gazdagodott meg.

A dél-afrikai Fokvárosból származó influenszer, polgári nevén Mary-Belle Kirschner, 2019-ben döntött úgy, hogy üvegenként 30 dolláros áron árulni kezdi a fürdővizét. A hírt azonnal felkapta az internet, alig három nap alatt több száz üvegcse talált gazdát Belle Delphine követői és rajongói körében.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Belle Delphine (@belle.delphine) által megosztott bejegyzés

A tartalomgyáros egy nemrég publikált X-posztjában azt állította, hogy a PayPal visszatartotta a bevételét, sőt, 2500 dolláros (közel 890 ezer forintos) bírsággal sújtotta őt a cég szabályzatának megsértése miatt. A Mirror cikke szerint a PayPal felnőtt és szexuális tartalmakra vonatkozó irányelvei csak az Egyesült Államokban teszik lehetővé a fizikai, kézzel fogható árucikkek (például magazinok és DVD-k) értékesítését, csakhogy a nő az Egyesült Királyságban él.

Nemhogy nem kerestem a fürdővizem eladásával, hanem még pénzt is vesztettem vele. A PayPap minden figyelmeztetés nélkül zárolta a számlámat, és elvett tőlem 90 ezer dollárt, amit a fürdővizem eladásával kerestem. Tudtam, hogy sokkal jobb hír lenne, azzal büszkélkedni, mennyi pénzt kerestem, ezért inkább titokban tartottam ezt az egészet

– osztotta meg kétmilliós követőtáborával bánatát az influenszer.

Belle Delphine hamarosan az interneten jelentette be, hogy miután a közösségi médiában a nyilvánosság elé tárta a problémáját, a cég elutalta neki a fürdővízzel megkeresett összeget. A PayPal szóvivője a Business Insidernek elárulta: bár konkrét esetekről nem nyilatkozhatnak, a cég egy évvel ezelőtt megszüntette a 2500 dolláros bírságokra vonatkozó irányelvét. A brit bulvársajtó értelmezése szerint a PayPal a szabályváltozás miatt dönthetett úgy, hogy felszabadítja az influenszer pénzét.

A pénznek ugyan örül, Belle Delphine azonban az aggályainak is hangot adott a Business Insider cikkében:

Ha nem lett volna ennyi követőm, nem adták volna vissza pénzemet. A bejegyzésemre, amit írtam, rengeteg komment érkezett, hogy pontosan ugyanezt tette velük is a PayPal, ami őszintén szólva egészen megdöbbentő volt.

A hír egyébként nem sokkal azután futott be, hogy Belle Delphine elárulta: a tartalomkészítői munkája segített neki abban, hogy vegyen egy házat magának, az apja azonban nagyon dühös volt, amikor megtudta, hogyan kereste meg a rávalót.