2024.5.14 10:34
Olvasási idő 0:33
Masszi-Rigó Csilla

Itt az új ChatGPT, ami már nemcsak emberi hangon beszél veled, hanem akár matekból is korrepetál

TECH-TUDOMÁNY AI CHATGPT MESTERSÉGES INTELLIGENCIA ROBOT TECHNOLÓGIA

Hamarosan a nagyközönség számára is elérhetővé válik az OpenAI legújabb frissítése, a GPT-4 Omni.

Verbális felszólításra is reagál, nevet és izgatottságot is tud szimulálni az OpenAI legújabb fejlesztése, a GPT-4 Omni, amely hamarosan az ingyenes felhasználók számára is elérhetővé válik.

A fejlesztés ChatGPT-4 szintű intelligenciát biztosít, Mira Murati technológiai igazgató szerint azonban még a mostaninál is sokkal gyorsabb lesz. A női hangon megszólaló alkalmazásnak érzelmi intonációja is van, így a beszélgetés hangulatához és tartalmához illő hangokkal tud reagálni, a beszédük alapján felismeri a felhasználók hangulatát, sőt, akár énekel és mesét is mesél, vagy más mesterséges intelligenciával beszélget.

Az új formátum egyszerre képes szöveget, hangot és képet feldolgozni, így például egy befotózott matekfeladvány megoldásában is úgy tud segíteni, hogy nem árulja el az eredményt. A GPT-4o asztali alkalmazásként először a macOS redszereken lesz futtatható (lehet közvetlenül az asztali gépről beszélgetést indítani, de a képernyőmegosztás is támogatva lesz), majd a jövőben az ingyenes felhasználók számára is elérhető lesz.