2022.12.19 10:56
Olvasási idő 0:57
Maier Péter

Elon Musk elég hamar megbánta az akcióját – most (elvileg) a Twitter-felhasználók kezében a sorsa

TECH-TUDOMÁNY ELON MUSK TWITTER

A világ egyik legnépszerűbb közösségi médiaplatformjának mizériája nem halkul, mióta a világ leggazdagabb embere megvette a céget.

Magyar idő szerint vasárnap délután jelentette be a Twitter, hogy kitiltja a platformjáról a konkurens közösségi oldalak linkjeit, tehát, nem engedélyezi, hogy Facebook-, Instagram- vagy más hivatkozásokat szúrjanak be a felhasználók a tweetjeikbe. Egy későbbi bejegyzésben Elon Musk pontosította ezt – eszerint a tiltás azokra vonatkozik, akik más, konkurens közösségi oldalakat próbálnak népszerűsíteni a felületen. 

Később Musk bűnbánást gyakorolt, és a Twitter-felhasználók kezébe adta a sorsát: szavazást indított arról, hogy maradjon-e ő a cég vezetője.

Hogy ez pontosan mit jelent, azaz mi történik akkor, ha többen szavaznak arra, hogy mondjon le a Twitter vezetéséről, azt nehéz ez alapján megmondani. Musk azonban állítja, hogy komolyan gondolja a kérdést, és az eredmény függvényében fog cselekedni a jövőben. (Cikkünk születésekor egyébként 57 százalékon áll az, hogy a világ leggazdagabb emberének távoznia kellene a platformot üzemeltető cég vezetői székéből.)

Kiemelt tartalom
Mi lesz az autóval, ami meg akarta váltani a világot? Újabb kínos videók jelentek meg a Tesla Cybertruckról Mi lesz az autóval, ami meg akarta váltani a világot? Újabb kínos videók jelentek meg a Tesla Cybertruckról 2024.1.9 18:03

Elon Musk Twitter-sagája több fronton is zajlik. Szombaton írta meg a hypebeast.com, hogy az üzletember aukcióra bocsátja a Twitter-központ feleslegesnek titulált bútorait és irodai kellékeit. Az online aukció keretében azokat a székeket, asztalokat, kávégépeket és hűtőket lehet megvásárolni, amelyek azért szabadultak fel a cég San Franciscó-i központjában, mert – ahogy akkor mi is írtuk – Musk tömeges kirúgásokkal kezdte meg karrierjét a vállalatnál. Azt hozzá kell tenni, hogy ha valaki gondolkodik ezek megvételén, annak el kell fáradni a központba, hogy átvehesse az irodai kellékeket.

A Twitter központja San Franciscó-ban Forrás Tayfun Coskun/Anadolu Agency via Getty Images