A cikk a New Balance megbízásából készült.
2024.5.10 13:00
Olvasási idő 1:40

A szürke sosem volt unalmas: itt a Szürke Ünnep, a New Balance különleges filmmel és új kollekcióval ünnepli ikonikus cipőit

A szürke sosem volt unalmas: itt a Szürke Ünnep, a New Balance különleges filmmel és új kollekcióval ünnepli ikonikus cipőit
Forrás New Balance
DIVAT NEW BALANCE SNEAKER

A szürke összehoz minket, a szürke a futásból született, a tökéletességre törekszik, a szürke a részletekben rejlik és a hatalom színe, de mindenekelőtt a New Balance-é, ami májusban világhírű és kényelmes vagy csak egyszerűen legjobb cipőit ünnepli.

A szürke szín mindig is megosztó volt: a társadalomban sokan mindent csak feketén vagy fehéren látnak, de a szürke ötven árnyalata valahogy mégis a sokoldalúságot és a lehetőségek sokaságát hivatott szimbolizálni. A szürke nemcsak egy szín, de védjegy is: a New Balance csaknem negyven éve a szürke minden szépségét és árnyalatát adja át nekünk ikonikus cipőivel nemcsak a futáshoz, de egyszerű utcai sétákhoz vagy kirándulásokhoz is. 

Nézd meg a New Balance Grey Days című kisfilmjét. Forrás New Balance

A New Balance májusban egy többhetes Szürke-ünnepet tart, ahol örökségének és jellegzetes színének klasszikus és új kifejezésmódjait mutatja be. Miután az 1980-as években megalkotta kiemelkedő futócipőit, a New Balance világszerte is népszerűvé tette a szürke színt, amit éppoly gondosan választott ki, mint az összes többi teljesítménnyel kapcsolatos tulajdonságot. 

A szürke a futásból született. Forrás New Balance

A New Balance bátor és független ethoszának köszönhetően a szürke kiemelkedett a versenytársak között, miközben tökéletesen illeszkedett a városi utcai futás hátterét adó beton és aszfalt színeihez. Nem kellett sok időnek eltelnie, hogy az emberek észrevegyék, hogy a Szürke futócipők igazából bárhol jól néznek ki. Míg a modellek az évek során folyamatosan változó technológiával és anyagokkal fejlődtek, a szürke továbbra is a New Balance időtlen minőségét és stílusát testesíti meg minden formában.

Idén nemcsak egy új szürke kollekcióval lepi meg a sneakerek szerelmeseit a márka, de május 10-én egy rövidfilmet is kiad „Grey Days” címmel, tisztelegve a New Balance átható hatása előtt a globális sneaker-kultúra számos területére a sporttól az utcáig, és a kettő között mindenhol. Hét matrica vezet majd a hétperces filmhez, mindegyik matrica a márka történetének más-más aspektusát mutatja be. A filmet az American Haiku gyártotta, Thom Glover és Daniel Wolfe kreatív igazgatók írták Elliott Power közreműködésével. Norm Li fényképezte, a tökéletes 60-as évekbeli retró animáció a Stray London munkája, a fotókat pedig Samuel Bradley készítette.

Ez a film nemcsak azt ünnepli, a szürke mit jelent nekünk mint márkának, hanem azt is, hogy mit jelent a New Balance fogyasztói számára. Elismeri a szubkultúrák New Balance-rajongóit, akik generációk óta kitartanak márkánk és szürke emblémája mellett

– mondta Chris Davis, a New Balance marketingigazgatója és értékesítési alelnöke. „Felismeri a szürke szín széleskörű elterjedtségét is, amely mindenhol vonzó az emberek számára, a londoni szupermodellektől az ohiói apukákon át a tokiói sneaker mániásokig. A Szürke egy olyan szín mindenkinek, ami a hitelességet, a sokoldalúságot és az időtlenséget képviseli, és a jövőbe viszi az örökségünket.”

Szürke minden mennyiségbenSzürke minden mennyiségbenSzürke minden mennyiségbenSzürke minden mennyiségben
Galéria megtekintése
(8)

Hagyományosan májusban a legikonikusabb New Balance-modellek a szürke új árnyalatában kapnak frissítést. Idén a sneakerheadek kedvenc modellje, az 550-es és a klasszikus retro 327-es a mi abszolút kedvencünk. Böngéssz a Grey Day kollekcióban ide kattintva, előtte pedig mindenképpen nézd meg a New Balance ünnepére készített kisfilmet.