2024.5.8 12:06
Olvasási idő 1:01
Kovács M. Dávid

Nagy Zsolt mond nyitóbeszédet a 2024-es Budapest Pride fesztiválon

TÁRSADALOM BUDAPEST BUDAPEST PRIDE LMBTQ NAGY ZSOLT

Nemrég pont arról beszélt, hogy kevesebb szerepet kap, mert sok olyan helyen szerepelt, ami sokaknak böki a csőrét, ő azonban nem tud hallgatni, képtelen elviselni, hogy öntelt emberek hazudjanak a képébe. Hamarosan a Budapest Pride ügye mellé is odaáll.

A Budapest Pride Közösségi Fesztivál megnyitó ünnepségén Nagy Zsolt színész mond beszédet, jelentették be a szervezők az esemény hivatalos Facebook-oldalán.

Nagy Zsoltot generációjának egyik legfoglalkoztatottabb színészeként, négy kisfiú és egy kislány édesapjaként mutatták be posztjukban a szervezők.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Budapest Pride (@budapestpride) által megosztott bejegyzés

Ahogy korábban írtuk, a korábbi évekkel ellentétben ezúttal nem júliusban, hanem június végén kerül sor a Budapest Pride-ra, a héten pedig a felvonulás idei útvonalát is bejelentették: a menet a Podmaniczky utcából indul, ezt követően az Andrássy úton egészen a Hősök teréig halad, majd a végállomáson, a Vajdahunyad vára előtti zöldterületen folytatódnak a programok.

Kiemelt tartalom
Itt a 2024-es Budapest Pride hivatalos útvonala: az idei felvonulás ott végződik, ahol a tavalyi kezdődött Itt a 2024-es Budapest Pride hivatalos útvonala: az idei felvonulás ott végződik, ahol a tavalyi kezdődött 2024.5.7 10:29

Nagy Zsolt egyébként nemrég Geszti Péternek adott interjút, amelyben arról beszélt, hogy mostanában kevesebb produkcióba hívják, mert „sok olyan helyen szerepelt, ami sokaknak bántja a csőrét, vagy nem szeretik, hogy hangoskodik”.

Mondjuk a hatpárti egységnek is voltam a hangja. Megjelentem október 23-án a Karácsony mellett, akkor a TASZ-nak voltam a nagykövete, a gyűlöletbeszéd ellen kampányoltam, a tanárok mellé odaálltam. Nem tudom, ez biztos nem úgy van összefüggésben, hogy akkor most kilövési engedély van rám, hanem azért mégiscsak egy portás országban élünk.

A beszélgetés későbbi részében úgy fogalmazott: „Ezért akartam elengedni a politikát, mert csak belecsavarodom. Tényleg, nem az én dolgom, de egyébként meg nem bírom ki, hogy befogjam a pofámat. Nem bírom ki! Ez az igazságérzet. Egyszerűen nem bírom elviselni azt, hogy a pofámba hazudik folyamatosan egy csapat öntelt ember, akik a vezető politikusaink, akik teljesen hülyének nézik ennek az országnak a polgárait.“

A Budapest Pride idei felvonulását június 22-én rendezik, tavaly legalább 35 ezer ember vett részt az eseményen, idén is legalább ennyit várnak.