A cikk a Playersroom megbízásából készült.
2024.5.10 10:31
Olvasási idő 0:46
Masszi-Rigó Csilla

Az Adidas meghódította az utcát: megérkezett a Court kollekció, melyben tökéletes összhangot alkotnak a Samba és a Gazelle jegyei

Az Adidas meghódította az utcát: megérkezett a Court kollekció, melyben tökéletes összhangot alkotnak a Samba és a Gazelle jegyei
Forrás Adidas
DIVAT ADIDAS CIPŐK SNEAKER

Az „athleisure” stílus az elmúlt 10 évben átvette az uralmat az utcai divatban. Hogy mit is jelent pontosan az athleisure?

A sportoláshoz hordott darabok melegítőfelsők, sportcipők, széldzsekik – amiket korábban csak az edzőtermekben vagy sportpályákon lehetett látni – szépen lassan begyűrűztek az utcai divatba is. Az athleisure a sportos és utcai stílus egyvelege, letisztult formákkal és színekkel. A viselt darabok legfontosabb funkciója a kényelem és a variálhatóság.

Megjelent az Adidas új Court kollekciója
Forrás Adidas

Az utóbbi években akkora lett a kereslet, hogy a nagy divatházak is, mint a Gucci, Louis Vuitton vagy a Dior is elkezdtek sportosabb kollekciókat is kihozni.

Ha közelebbről megvizsgáljuk a 2024-es év legfontosabb trendjeit egyértelmű, hogy ez a sportos stílus továbbra is meghatározó.

adidasadidasadidasadidas
Galéria megtekintése
(10)

Sneakerekben már több éve látjuk a retró cipő style-ok újjáéledését. A legfigyelemreméltóbb szerepet az elmúlt egy évben az Adidas Samba kapta, ami továbbra is hódít, de más retro cipők, mint például az Onitsuka Tiger Mexico 66, a Converse Chuck Taylor All Stars is egyre nagyobb figyelmet kap.

Kimondhatjuk, hogy a visszafogott, kifinomult stílus három csíkkal leuralta a sneaker divatot.

adidas
Forrás Adidas

A Samba mellett az adidas további meglévő modelleket keltett új életre. Megérkeztek a VL Court cipők hasított bőr részletekkel, vulkanizált talppal. A Grand Court részben újrahasznosított anyagokból készült, ebből a modellből magasított talpú női változat is elérhető.

A kollekció megtalálható a kiemelt Playersroom üzletekben és a webshopon