2024.4.29 12:17
Olvasási idő 1:02
Szöllősi Anna

Szívtájékon szúrta az osztálytársát egy hatodikos kislány a bőnyi általános iskolában

KÖZÉLET BŰNÜGY

Hétfő reggel szívtájékon szúrta az osztálytársát egy hatodikos kislány a Szent István Király Általános Iskolában, a Győrhöz közeli Bőnyben. A kislány súlyosan megsérült, de túl van az életveszélyen.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette a hírt, miszerint ma 8 óra 45 perckor a bőnyi Szent István Általános Iskolában egy fiatal lány megszúrta tanulótársát, aki súlyosan megsérült. A rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, a sérült kislányt pedig mentőhelikopter szállította kórházba – írta meg a Telex.

Az eddigi információk alapján az első óra végén a hatodikos kislány egy kést vett elő, és hátulról szívtájékon szúrta az előtte ülő osztálytársát. Az összetűzés két szomszédos településről, Rétalapról átjáró gyerek között tört ki.

A beszámolók szerint az eset után a tanárnő sikítva rohant ki a teremből, és arra szólított fel mindenkit, fusson ki az osztályból. A gyerekek is sokkos állapotba kerültek, az iskola vezetősége pedig mindenkit hazaküldött. Akit nem tudtak a szülők elvinni, annak felügyeletet biztosítottak. 

Családi okok játszhattak közre 

A Telexnek sikerült beszélni az elkövető néhány iskolatársával, akik a lányt kissé furcsának írták le: mostanában vérfarkasokat utánozott az ugrálásaival, furcsa üzeneteket írt Messengeren, majd visszavonta azokat. A helyszínen az elkövető édesanyját is megszólaltatták, aki elmondta, gyermekének apjával jó ideje megromlott a kapcsolatuk, fel is jelentette a rendőrségen korábban, ahol eljárás indult. Külön is költöztek, de hétvégén ismét úgy érezte, hogy megfenyegette őt a férfi, ezért múlt szombaton rendőrt hívott. Az asszony szerint ez is szerepet játszhatott a kislány viselkedésében, aki korábban mosolygós volt, de mára ez megváltozott.

Ma reggel lányom apja hívott. Azt mondta a telefonba: »a lányod megszúrt valakit az iskolában.« Sokkot kaptam, ide siettem. Erősnek kell most lennem.

– mondta. 

A lap úgy tudja, a sebesült kislányt megműtötték és túl van az életveszélyen. A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság az esetet bűntetőeljárás keretében vizsgálja.