2024.4.29 11:33
Olvasási idő 0:34
Szöllősi Anna

A köszöntő felirat helyett mostantól egy Orbán-idézet fogadja a Jándra érkezőket

KÖZÉLET MIGRÁCIÓ ORBÁN VIKTOR

„No Migration, No Gender, No War” – mostantól ezzel a klasszikussal köszöntik a Jándra érkezőket. Ha mást nem is, azt biztosan elérik vele, hogy alig teszed be a lábad a településre, máris elmegy az élettől a kedved.

Az ukrán határ közelében fekvő Jánd hamarosan leköszönő polgármestere fogta magát, és a település két végén kihelyezett köszöntő feliratot a miniszterelnök szavaira cserélte ki. Szerinte a dolog nagy népszerűségnek örvend a faluban. 

Az  „Üdvözöljük Jánd községben” felirat helyére „No Migration, No Gender, No War” felirat került, ami Orbán Viktor beszédeinek visszatérő eleme, és a Fidesz egyik szlogenje lett az elmúlt években – írta meg a Telex

A falu független polgármestere, Asztalos István az ATV Híradójában elmondta: szerinte a lakosság legalább 80 százaléka egyetért a táblával, hiszen a „községben még az ellenzék is fideszes.“ Ennek ellenére az ATV riportere nemigen talált olyan embert a településen, aki érezte volna a migrációs nyomást, vagy egyáltalán találkozott volna menekülttel. 

Ennél frappánsabban és egyértelműbben nehezen lehetne megfogalmazni jelen korunk legfontosabb kihívásait

– mondta el a falut két ciklus óta vezető polgármester, aki egyébként nem indul újra a hamarosan esedékes önkormányzati választáson.