2024.4.19 11:51
Olvasási idő 1:38
Krajnyák Petra

Taylor Swift az éj leple alatt 15 dallal egészítette ki az új lemezét

ZENE ALBUM TAYLOR SWIFT

A pénteken megjelenő, "The Tortured Poets Department" című album így összesen 31 tételesre duzzadt.

Két órával 11. nagylemeze, a The Tortured Poets Department megjelenése után Taylor Swift váratlanul kiadta az album eposzi hosszúságú, bővített változatát. Mint kiderült, valójában egy duplalemezes antológiáról van szó, amelyről az énekesnő az Instagramon rántotta le a leplet.

Ez egy hajnali 2 órás meglepetés: A Tortured Poets Department egy titkos DUPLA album. Az elmúlt 2 évben rengeteg meggyötört verset írtam, és szerettem volna megosztani veletek, ezért itt a TTPD: Az antológia második része. 15 extra dal. És most már nem az enyém a történet, hanem a tiétek


– írta az Instagramon.

A váratlan számokkal együtt összesen 31 dalból álló album első 16 száma már napokkal a megjelenés előtt kiszivárgott, de így még azokat is meglepetés érhette, akik már a megjelenés előtt meghallgatták Swift legújabb dalait.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Taylor Swift (@taylorswift) által megosztott bejegyzés

A 15 extra dal között négy, korábban bónuszszámként bejelentett dal is szerepel: a The Manuscript, a The Bolter, a The Albatross és a The Black Dog. Ezek mellett további 11 szám alkotja a TTPD második részét.

Kiemelt tartalom
Playback Péntek: Taylor Swift, Azahriah, Manuel és Wavy a hét megjelenései között Playback Péntek: Taylor Swift, Azahriah, Manuel és Wavy a hét megjelenései között 2024.4.19 18:43

Az új számok szövegeiben néhány finom utalást is kiszúrhatunk. A thanK you aIMee című számban nagy K, I, és M betűk szerepelnek, ami arra enged következtetni, hogy Kim Kardashianról és a régóta tartó nyilvános konfliktusukról szólhat.


A So High School című számban Swift visszatekint a régi szép, gimis időkre, és a dalszövegből sokan arra következtetnek, hogy jelenlegi barátjáról, az NFL-játékos Travis Kelce-ről szólhat. Amellett, hogy utalást tesz arra, hogy legutóbb tinédzserként nézett úgy bárkire, mint dalbéli szerelmére, elhangzik a következő, beszédes sor is:

Truth, dare, spin bottles. You know how to ball, I know Aristotle.

(Felelsz, mersz, pörgesd az üveget. Te tudod, hogyan kell labdát dobni, én ismerem Arisztotelészt.)

A dalelemző Swiftie-k szerint az album azonban elsősorban Joe Alwyn brit színészről szólhat, akivel hat év után tavaly áprilisban szakítottak. Rajongói elméletek szerint az új album címével az énekesnő az exének üzenhet, mivel a színész és barátai közös WhatsApp-csoportja The Tortured Man Club névre hallgatott. 

Taylor Swift
Taylor Swift Forrás Taylor Swift / Instagram
A teljes tracklist:

Fortnight (feat. Post Malone) 
The Tortured Poets Department 
My Boy Only Breaks His Favorite Toys 
Down Bad 
So Long, London 
But Daddy I Love Him 
Fresh Out the Slammer  
Florida!!! (feat. Florence + the Machine) 
Guilty as Sin? 
Who’s Afraid of Little Old Me?  
I Can Fix Him (No Really I Can) 
loml
I Can Do It With a Broken Heart 
The Smallest Man Who Ever Lived 
The Alchemy 
Clara Bow
The Black Dog
imgonnagetyouback
The Albatross
Chloe or Sam or Sophia or Marcus
How Did It End?
So High School
I Hate It Here
thanK you aIMee
I Look in People’s Windows
The Prophecy
Cassandra
Peter
The Bolter
Robin
The Manuscript