2024.4.19 11:23
Olvasási idő 1:08
Krajnyák Petra

Sydney Sweeney visszaszólt a külsejét és tehetségét kritizáló hollywoodi producernek

ARCOK FILMEK FILMIPAR SYDNEY SWEENEY

Az "Eufória" és "A Fehér Lótusz" színésznője a sajtósán keresztül reagált Carol Baum kijelentéseire, aki szerint Sweeney se nem szép, se színészkedni nem tud.

Sydney Sweeney Imádlak utálni (Anyone but you) című romkomja szerte a világon megosztja a nézőket, a magyar cím lényegében a film fogadtatását is tökéletesen leírja.

Carol Baum producer is a film kritikusainak táborát erősíti, aki nemtetszésének a New York Times filmkritikusával, Janet Maslinnal folytatott beszélgetése során adott hangot. Mint mondta, szerinte az Imádlak utálni egyenesen nézhetetlen, ő maga egyáltalán nem érti a Sweeny körüli őrületet, a színésznő külseje és teljesítménye sem nyűgözi le.


Baum egyébként a Dél-Kaliforniai Egyetemen is tanít, és mint kiderült, az egyik egyetemi kurzusán a hallgatóival is megvitatta a Sweeney-jelenséget.

Magyarázzátok meg nekem ezt a lányt. Nem csinos, nem tud színészkedni. Miért olyan dögös? Senki sem tudott válaszolni. De aztán feltették a kérdést: ha a filmed csak azért készülne el, mert ő is benne van, megcsinálnád?

Carol Baum erre a következő választ adta: „Erre a kérdésre nagyon nehéz válaszolni, mert mindannyian azt akarjuk, hogy a filmünk elkészüljön. És ki mondana le egy zöld lámpát kapott projektről? Senki, akit ismerek. A te dolgod az, hogy elkészítsd a filmet.“

Sydney Sweeney képviselője a Variety-vel megosztott nyilatkozatában szégyenletesnek és szomorúnak nevezte Baum kijelentéseit:

Milyen szomorú, hogy egy nő, aki abban a helyzetben van, hogy megoszthatja a szakértelmét és tapasztalatát másokkal, inkább egy másik nőt támad. Ha ez az, amit az iparágban eltöltött évtizedei alatt tanult, és úgy érzi, ezt illik átadnia a diákjainak, az szégyenletes. Egy női kolléga igazságtalan becsmérlése sokat elárul Baum jelleméről.

Carol Baum igazi veteránnak számít Hollywoodban, aki az elmúlt évtizedekben összesen 34 filmen dolgozott, köztük a Buffy, a vámpírok réme, a Két test, egy lélek és az Örömapa című sikerfilmeken. Képviselője nem reagált a Variety megkeresésére, de a TMZ szerint már megbánta kijelentéseit, és azt kívánja, bárcsak sose hangzottak volna el azok.