2023.3.26., vasárnap

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Filmek és sorozatok
Kovács M. Dávid
2022.12.15 15:35
Olvasási idő  0:48

Készítsétek a zsebkendőt! Brendan Fraser elképesztőt alakít A bálna előzetesében

Érik az Oscar-díj A múmia-filmek és Az őserdő hőse sztárjának. Könnyfakasztó trailer érkezett a Rekviem egy álomért rendezőjének új filmjéhez.

Kovács M. Dávid
2022.12.15 15:35 Olvasási idő  0:48
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

„Tudnom kell, hogy legalább EGY dolgot jól csináltam-e az életben!“ – mondja a zokogó Brendan Fraser A bálna (The Whale) című filmjének előzetesében, akinek az alakításával kapcsolatban egyre gyakrabban merül fel, hogy 2023 márciusában akár Oscart is érhet majd.

 

Darren Aronofsky (Rekviem egy álomért, A forrás, Fekete hattyú, Anyám! stb.) új filmjében A múmia és Az őserdő hőse színésze egy közel hárommázsásra hízott, súlya miatt a saját otthonába szorult tanárt alakít, aki az őt ért traumák hatására lényegében halálra eszi magát.

 

Fraser karaktere előbb arra ébred rá, hogy meleg, egy férfi miatt el is válik alkoholista feleségétől, ám az ember, aki miatt a családját elhagyja, időközben meghal. Az apa aztán élete végéhez közeledve megpróbál közelebb kerülni a lányához, akit a Stranger Thingsből ismert Sadie Sink játszik.

 

 

Aronofsky egyébként Samuel D. Hunter azonos című, 2012-ben bemutatott színdarabja nyomán készítette el a filmet, amelynek világpremierjét a velencei filmfesztiválon tartották szeptemberben. A bálna innen három díjjal tért haza (az Arany Oroszlánt nem sikerült behúznia), a héten pedig kiderült, hogy Brendan Fraser esélyes a legjobb férfi színésznek járó Golden Globe-ra is.

A bálnát 2023. február 16-án mutatják majd be a magyar mozik, vagyis még lesz pár hetünk arra, hogy meg tudjuk nézni a március 12-én esedékes Oscar-gála előtt.

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  The Whale screenshot
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában filmek és sorozatok
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra