2024.4.18 11:20
Olvasási idő 0:50
Kovács M. Dávid

Egy rakás új videó társaságában befutott Azahriah legújabb albuma

ZENE ALBUM AZAHRIAH MAGYAR ZENE

Megjelent az első számú magyar popsztár legújabb, "Skatulya I." című lemeze, rajta egy teljesen váratlan metálszerzeménnyel.

Az éj leple alatt, csütörtökre virradóra jelentette meg soron következő, Skatulya I. című nagylemezét Azahriah. A mintegy félórás anyag éjfél után szinte egyszerre tűnt fel a streamingplatformokon.

A nyolc számot tartalmazó anyag a márciusban bemutatott Cipoe című trekkel indul, majd nagyjából félidőben – a negyedik helyen – a február óta ismert Mariana.árok is felcsendül. Előbbi klipjét Vitó Zsombor és Sas Márk, utóbbi videóját Emil Goodman rendezte.

Azahriah a számokban magyarul, angolul, illetve spanyolul énekel, a dalok mellé pedig vadiúj videók is készültek, egész pontosan a Lesson, a Yukata, a Tartarosz és a Viadal című szerzeményekhez, valamint a Cipoe teljes változatához is.

Az új számok közül a legváratlanabb meglepetést a Tartarosz című trekk jelentheti, ami egészen nyilvánvalóan a System of a Down munkássága felé kacsint. A Lángoló infói szerint a dal felvétele és keverése Horváth Attila (Atish) munkája, aki egyben co-producere is volt a számnak, amiben a Blind Myselfből és a Leander Killsből ismert Jankai Valentin dobol, a Blind Myself énekese és Azahriah menedzsere, Tóth Gergő pedig kiabál.

A számokhoz készült klipek feliratozva, a dalszövegekkel együtt kerültek fel a YouTube-ra, ahol máris több tízezres megtekintésekkel büszkélkedhetnek. Kicsit lentebb az összes új videót megmutatjuk, illetve cikkünk végén az album lejátszóját is beágyaztuk:

Azahriah: Kapu

Azahriah: Lesson


Azahriah: Yukata

Azahriah: Cipoe (full)

Azahriah: Tartarosz

Azahriah: Viadal


Azahriah: Skatulya I.