2024.4.17 15:59
Olvasási idő 0:30
Szöllősi Anna

Először ad koncertet Magyarországon a Jesus and Mary Chain

ZENE FEKETE ZAJ FESZTIVÁL JESUS AND MARY CHAIN KONCERT

A Fekete Zaj bejelentette az egyik headlinerét: a fesztivál idei nagy dobása a Jesus and Mary Chain, ami most először koncertezik Magyarországon.

Idén is a Fekete Zaj Fesztiváltól lesz hangos a Mátra augusztus 15. és 19. között, a headliner pedig nem más, mint a fennállása negyvenedik évfordulóját ünneplő kultikus skót zenekar, a Jesus And Mary Chain, ami augusztus 19-én, a fesztivál zárónapján koncertezik majd. 

„Alig vártuk, hogy megmutathassuk nektek az idei Zaj egyik headlinerét: generációja egyik legmeghatározóbb zenekara, a brit zenetörténet kiemelkedő alternatív rock/shoegaze alakja, az idén 40. évfordulóját ünneplő The Jesus And Mary Chain soha nem játszott még Magyarországon ez előtt, mi pedig büszkék vagyunk rá, hogy elhozhatjuk nektek a 15 éves Fekete Zaj zárónapjára. A zenekar munkásságával mindig is a kívülállót, az oda nem illőt, a meg nem értettséget képviselte, ami tökéletesen belesimul a Zaj szellemiségébe – reméljük, hogy nektek is annyit jelent majd, mint nekünk“ – írják a szervezők a bejelentésben