2024.4.16 15:50
Olvasási idő 0:54
Masszi-Rigó Csilla

Courtney Love szerint Taylor Swift nem érdekes, Beyoncét és Lana Del Reyt is ekézte egy kicsit

ARCOK COURTNEY LOVE KURT COBAIN TAYLOR SWIFT

A Hole egykori énekesnője és Kurt Cobain özvegye szerint Swift munkássága nem fontos, Lana Del Rey egy feldolgozás miatt került le a legnagyobb kedvencei listájáról, Beyoncé zenéje pedig egyszerűen csak nem jön be neki.

Se nem fontos, se nem érdekes – véli Taylor Swiftről Courtney Love, akit új rádiós sorozata apropóján interjúvolt meg a Standard, amelyben a Hole frontembere a nők zeneiparban betöltött szerepét járja körbe. 

„Taylor nem fontos. Sok lánynak lehet otthonos, és valószínűleg ő korunk Madonnája, művészként azonban nem érdekes” – mondta Swiftről az 59 éves Love.

Kurt Cobain özvegye a beszélgetés során más énekesnőknek is odacsípett. Beyoncéról például azt mondta, hogy bár nem rajongó, nagyra értékeli a Cowboy Carter című új album koncepcióját.

Tetszik, hogy Beyoncé csinált egy countrylemezt, mert ez azt jelzi, hogy a fekete nők végre olyan területeken is érvényesülhetnek, amelyeken régen csak fehér nők tudtak. Egyszerűen csak nem szeretem a zenéjét.

Ezt követően Lana Del Rey is megkapta a magáét, akiről Love korábban azt állította, hogy egyike annak a két zenei zseninek, akik valaha éltek – a másik állítása szerint egykori kedvese, Kurt Cobain volt. „Azóta nem kedveltem Lanát, hogy feldolgozott egy John Denver-dalt, szerintem neki tényleg ki kellene vennie hét év szabit. De a Take Me Home Country Roadsig azt gondoltam, nagyszerű.”

Kiemelt tartalom
Playback Péntek: Taylor Swift, Azahriah, Manuel és Wavy a hét megjelenései között Playback Péntek: Taylor Swift, Azahriah, Manuel és Wavy a hét megjelenései között 2024.4.19 18:43

Love helyettük a BBC Radión olyan női előadókat éltet, mint Patti Smith, Nina Simone, PJ Harvey, Julie London, Joni Mitchell és Debbie Harry. Mint mondta, a műsor célja, hogy kárpótolja azokat a nőket, akikkel a lemezipar olyan rosszul bánt. „A nők még mindig háttérbe vannak szorítva ebben az iparágban, még akkor is, ha sikeresebbek.”