2024.4.16 14:21
Olvasási idő 1:15
Masszi-Rigó Csilla

Költözik a Bánkitó Fesztivál, de a Tószínpad marad, és sok más újdonság is lesz

ZENE BÁNKITÓ FESZTIVÁL FESZTIVÁL

A szervezők búcsút intenek a Tábornak, de az ígéretek szerint az új helyszínen még több tér jut a szórakozásnak és a kikapcsolódásnak.

„Régóta készülünk rá, hogy végre nektek is elmondhassuk: idén új területen valósul meg a Bánkitó Fesztivál egy része. Elbúcsúzunk a Tábortól, hogy egy tágasabb helyszínre költözzünk, tele friss, izgalmas lehetőségekkel. A tó körül minden marad a régi, sőt néhány meglepetéssel is készülünk, a Tószínpad pedig már várja a headlinereinket” – jelentették be hivatalos Instagram-oldalán a Bánkitó Fesztivál. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Bánkitó Fesztivál (@bankitofesztival) által megosztott bejegyzés

Ahogy a szervezők írják, a régi helyszín egy részének rajtuk kívül álló okok miatt kell búcsút inteniük, az új helyszínen viszont sok új lehetőség lesz a szórakozásra, emellett azonban lehetőség lesz visszatérni a gyökerekhez is, már ahogy az a posztból kiderül. 

Ez a régi vasúti terület (az ős-ősbánkosok már járhattak itt), mely a tóhoz sokkal közelebb van, így nem kell többet hosszan sétálni a kivilágítatlan utakon, és vége az éjszakai dombmászásoknak is. Ez a terület elég nagy ahhoz, hogy minden, ami eddig a Táborban volt, teret kapjon, sőt: az igényekre reagálva megalapítottuk a Sátoralja-új-hely kempinget, ahol a klasszikus saját sátrakban való kempingezés mellett kétféle, előre felállított szállásból is választhattok. 

Az Auróra beveszi a régi bánki vasútállomást, amely napközben workshopoknak ad helyet, éjjel pedig élő zenés házibulivá alakul. Lesz új Zene Háza színpad is, melynek „adottságai lehetővé teszik, hogy kora estétől hajnalig nagy kedvenceket láthassatok intim, természetközeli környezetben.”

Kiemelt tartalom
A 2024-es Coachella ruhákban: jetik, cserkészek, punkok és Jézus A 2024-es Coachella ruhákban: jetik, cserkészek, punkok és Jézus 2024.4.23 18:21

A fentiek mellett még egy új helyszínnel bővül a fesztivál: az Átrakodóban olyan művészeti projektek valósulnak meg, amelyek mindegyike sajátos, új világba emeli az áthaladókat, akik az út végén az új Keret Házhoz érkezhetnek majd. 

Mert a Keret Ház nem vész el, csak átalakul. A megszokott bungit az Átrakodó betonfalai váltják, a zenei világ kiszélesedik. Nagyobb hangsúlyt kap majd az elektronikus zene, de nem maradnak el a szokásos Keretházra emlékeztető házibulis flessek sem.

A Bánkitó Fesztivált idén július 10. és 13. között rendezik meg olyan fellépőkkel, mint Krúbi, DéNash, a Carson Coma, az Elefánt, a Belga, a Mordái, az Analog Balaton és Sisi.