2024.4.14 13:07
Olvasási idő 0:53
Krajnyák Petra

Billie Eilish és Lana Del Rey közös produkcióval lepte meg a Coachellán bulizókat

ZENE BILLIE EILISH COACHELLA LANA DEL REY

Eilish 2016-os Ocean Eyes című dalát és Del Rey Video Games című slágerét adták elő közösen.

Péntek este Lana Del Rey Billie Eilish-t is meginvitálta, Jon Batiste és Jack Antonoff mellett a színpadra a Coachellán adott koncertjén. A kaliforniai Indioban megrendezett fesztiválon a díjnyertes dalszerzők két dalt adtak elő együtt, Eilish 2016-os Ocean Eyes című dalát és Del Rey Video Games című slágerét a 38 éves énekesnő 2012-es Born to Die című a stúdióalbumáról.


„Ez a mi generációnk hangja, a ti generációtok hangja. Annyira kibaszottul hálás vagyok, hogy most itt áll mellettem, és a kedvenc dalát (a Video Games-t) énekli.“ – mondta Del Rey, amikor felhívta Eilish-t a színpadra. A fiatal énekesnő pedig elmondta, mennyire szereti Del Rey-t. Mint mondta, szerinte közönség felének az énekesnő ad okot a létezésre, akárcsak neki.

Eilish és Del Rey évek óta nagy rajongói egymásnak, és még az Interview magazin februári számában is együtt szerepeltek.

„Emlékszem, amikor láttam az első videókat, amelyekben énekeltél, azt mondtam a menedzsereimnek: Ő az igazi. Ez az a lány. Nem csak tehetséges. Látszik rajta, hogy kedves. Nem éreztem úgy, mintha bármiért erőlködne. Őrület, hogy ilyen varázslatos tulajdonsággal rendelkezik.“


Eilish pedig elmondta, Lana Del Rey volt az, aki kikövezte előtte az utat a zeneiparban.

Az emberek azóta próbálnak úgy kinézni és úgy hangzani, mint te, mióta elkezdted (karriered). Erről szoktam beszélgetni Finneasszal is (Eilish bátyja). Megváltoztattad azt, ahogy a zeneipar hallja és értékeli a zenét, és megváltoztattad azt, ahogy az emberek énekelnek.