2024.4.14 11:17
Olvasási idő 0:49
Krajnyák Petra

Ausztriában kötött házasságot Sipos Lilla magyar válogatott labdarúgó és barátnője

SPORT FOCI HÁZASSÁG LMBTQ

Facebook-oldalán osztotta meg az örömhírt házasságáról Sipos Lilla.

Melegházasságot kötött a magyar válogatott labdarúgó, Sipos Lilla, számolt be az örömhírről a Sportal. Az osztrák FC Südburgenland együttesénél focizó Sipos Lilla Ausztriában összeházasodott barátnőjével, ahol öt éve engedélyezett a melegházasság. Sipos saját Facebook-oldalán számolt be házasságáról, de csapata, az FC Südburgenland is megosztotta közösségi oldalán az hírt.

A hatvanhétszeres válogatott labdarúgó játszott többek között a Ferencvárosban, az MTK-ban, az olasz Veronánál, és az osztrák St. Pöltennél is. Feleségét, Tóth Angélát korábban a Éjjel-Nappal Budapestben láthattuk. A pár Tinderen ismerkedett meg, kicsit több mint két évvel ezelőtt. Sipos elárulta, hogy már első találkozásukkor érezte, hogy mindent megtalált benne, amit keresett: egy támogató, figyelmes, odaadó és jószívű embert.

Talán, lehet, sokan meglepődtek a híren, hogy összekötöttük az életünket, viszont szerettünk volna a kapcsolatunkban előrelépni. Miután Magyarországon nem házasodhattunk volna össze a törvények miatt, és én már jó ideje itt játszom Ausztriában, adva volt a lehetőség. Természetesen az sem mellékes, hogy itt sokkal elfogadóbb a társadalom, mint odahaza az azonos neműek egybekelését illetően. Szeretném hangsúlyozni: a legfontosabb, hogy a személyt szeretjük, nem a nemeket.

– nyilatkozta a focista a Sportalnak.

Sipos azt is elárulta a portálnak, hogy tervei szerint még öt-hat évig fog focizni az osztrák csapatnál, és Ausztriában terveznek letelepedni.

Tetszik az osztrák emberek világhoz való hozzáállása.

– mondta a sportoló.