2024.4.9 13:29
Olvasási idő 1:01
Szécsi Krisztián

Ruben Amorim lehet a Liverpool következő vezetőedzője

SPORT FOCI LIVERPOOL FC SPORT

A Sky Germany információi szerint a portugál sportoló szóbeli megállapodásra juthatott az angol futballklubbal, aki így Jürgen Klopptól veheti át a stafétát.

A Sky Germany értesülése szerint a portugál Sporting vezetőedzője, Ruben Amorim szóbeli megállapodást köthetett a Liverpoollal, hogy Jürgen Klopp utódjaként ő vezethesse tovább az angol futballklubot, írja a Sky News.

Ruben Amorim, a Sporting CP és a Juventus közötti UEFA Európa Liga negyeddöntő második mérkőzésén. Forrás Octavio Passos/Getty Images

A 39 éves Amorimnak, aki Thomas Tuchel távozása előtt a Bayern München menedzseri listáján is szerepelt, a Sportinggal kötött szerződése szerint nyárig át kell adnia vezetői posztját. Ruben Amorim neve azután merült fel a Liverpoollal kapcsolatban, hogy Jürgen Klopp az év elején bejelentette, majdnem kilenc év után lemond az Anfieldnél, akikkel Bajnokok Ligáját, klubvilágbajnokságot, Premier League-et, Szuperkupát, FA-kupát és két Ligakupát is nyert.

Klopp bejelentése óta jelentős személyi változások történtek a Liverpool színfalai mögött: a korábbi sportigazgató, Michael Edwards visszatért a labdarúgásért felelős vezetőedzői posztra, míg Richard Hughes a Bournemouthtól igazolt át sportigazgatóként. Sokáig Xabi Alonsót tartották a legesélyesebbnek Klopp utódjaként, aki a a Bayer Leverkusennél a Bundesliga első bajnoki címéhez vezette a német csapatot, ám az edző a múlt hónapban bejelentette, hogy a következő szezonban is marad a posztján.

Most úgy tűnik, Ruben Amorim a Sporting élén töltött négy erős év után befutóként érkezik, és a Sky Germany forrásai szerint szerződése három évre szólhat, a lap információit a Liverpool azonban cáfolja.

A korábbi portugál válogatott játékos a Casa Pia és a Braga vezetése után került a Sportinghoz, és első teljes szezonjában 19 év után először vezetette bajnoki címhez a klubot. Amorim két Ligakupát is nyert a Sportinggal.