2024.4.3 15:53
Olvasási idő 0:54
Maier Péter

Eltűnt idők nyomába ered új kollekciójában a Tommy Hilfiger

DIVAT DESIGN SPORT TOMMY HILFIGER

Az egykori "International Games" kollekciójukat élesztik újra, ráadásul neves sportolók csatlakoztak a kampányhoz.

1996-ban adta ki a Tommy Hilfiger emlékezetes International Games kollekcióját, hogy azzal ünnepelje az Atlantában megrendezett nyári olimpiai játékokat. 28 évvel később a tervező újra feleleveníti az archív darabokat a Tommy Jeans zászlaja alatt, méghozzá egy 41 darabos kollekcióval, amely férfi, női és uniszex darabokat egyaránt tartalmaz.

„A sportnaptár határozza meg egy adott év pulzusát, és 2024 elképesztőnek ígérkezik“ – mondta Hilfiger. „A sport úttörőivel való együttműködésünk örökségére építünk, és archív lencsén keresztül újragondoljuk az időtlen amerikai ikonokat“ – tette hozzá a tervező.

A kollekció indításaként Hilfiger összeállította saját „Team Tommy“-ját, amelyben az NFL-es elkapó Stefon Diggs, a kiemelkedő egyetemi kosárlabdázó Deja Kelly, a japán gördeszkaszövetség sztárja, Aori Nishimura és a Mercedes-AMG Petronas Forma–1-es csapat versenyzője (és egyben a legendás Michael Schumacher fia), Mick Schumacher kaptak helyet. Az eklektikus csapat a tervező legújabb, sportos ihletésű szabásait mutatja be egy amerikai főiskolai körítésű kampányban, amelyet Juanita Richards fotózott.

A "Team Tommy" kampány fotóiA "Team Tommy" kampány fotóiA "Team Tommy" kampány fotóiA "Team Tommy" kampány fotói
Galéria megtekintése
(15)

A kollekció élénk színvilággal bír, Hilfiger klasszikus piros, fehér és kék tónusai mellé sárga, zöld és fekete árnyalatokat állít „a kontinensek egyesülését szimbolizálva a sportvilágban“. A kollekció kiemelkedő darabjai közé tartoznak a színes blokkal díszített melegítő dzsekik és trikók, valamint a csíkos rögbipólók, a vitorlás széldzsekik, a kosárlabda világát idéző, „Tommy 85“ feliratú hálós felsők és az archívumra utaló, tapintható zsinórból készült egyetemi dzsekik.

A Tommy Jeans International Games kollekciója április 4-től, csütörtöktől, lesz elérhető a márka webáruházában, valamint kiskereskedelmi üzleteiben.