2023.3.20., hétfő

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Életmód
Szécsi Krisztián
2022.12.13 16:00
Olvasási idő  0:42

Betiltották a dohányzást Új-Zélandon

Így kívánják tehermentesíteni egészségügyüket.

Szécsi Krisztián
2022.12.13 16:00 Olvasási idő  0:42
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Új-Zéland mindig is egy kicsit arról volt ismert a nemzetközi sajtóban, hogy ott valahogy minden tök máshogy működik. Nem csak az van, hogy az út abnormális oldalán vezetnek ezek a déliek, meg hogy papagájok élnek több ezer méteres magasságban havas hegycsúcsok között, de hát most még a dohányzást is betiltják!

 

Viccet félretéve a kedd reggel elfogadott törvény igazán ambiciózus célt tűzött ki az ország állampolgárainak egészsége érdekében: a 2009-ben vagy azután születettek nem vásárolhatnak dohányterméket.

 

Forrás: Fotó: Dan Kitwood / Staff

 

Az új-zélandi kormány nagyon határozott a rendelkezés betartatása érdekében, hiszen az objektíva nem kisebb, mint hogy 2025-ig teljes mértékben felszámolják a dohánytermékek fogyasztását, amivel akár évi ötmilliárd dollárral is tehermentesíthetik egészségügyüket.

Azok, akik megszegik a frissen elfogadott törvényt, akár a dohánytermék mellé egy 150 ezer új-zélandi dolláros (több mint 37 millió forint) pénzbírságot is zsebre rakhatnak. 

 

Egyébként tényleg nagyon dicséretes, hogy Új-Zéland nem csupán a környezetvédelem, de az egészségügyben is élvonalon jár, bár talán pontosítaniuk kellett volna a törvényt, hiszen az országban már évek óta igen népszerűnek számít az e-cigi, amit a felnőttlakosság 8,3 százaléka használ napi rendszerességgel, ezt pedig az új rendelet nem érinti.

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: MTI Thumbnail:  Fotó: A hobbit - Váratlan utazás
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában életmód
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra