2024.3.26 14:12
Olvasási idő 0:52
Masszi-Rigó Csilla

Hamarosan megnyílik a világ első Dragon Ball tematikájú vidámparkja

UTAZÁS DRAGON BALL

A múlt század egyik legismertebb anime sorozata újra reneszánszát éli még annak ellenére is, hogy készítője, Torijama Akira csak néhány hete hunyt el.

Dragon Ball tematikájú vidámpark épül Szaúd-Arábiában, derül ki a Tokyo Weekender cikkéből. Az 1984-ben megjelent, eredetileg manga alkotója, Torijama Akira március 1-jén hunyt el, a vidámpark így az ő munkásságának is állít emléket. 

Dragon Ball vidámpark nyílik Rijád mellett
Forrás Dragon Ball Theme Park, Qiddiya

A tematikus vidámparkról szóló híreket a Toei Animation egy konferencián osztotta meg. A szaúd-arábiai Rijád mellett, Qiddiyában épülő attrakció a tervek szerint több mint 500 000 négyzetmétert foglal majd el, és hét zónában kínál majd izgalmas játékokat és látnivalókat. A megrendelő már egy Youtube-videót is közzétett, a reklámban egyelőre csak renderek láthatóak arról, hogyan fog majd kinézni például a Kame-ház.

„A látogatók beléphetnek a Dragon Ball világába, és élvezhetik Son Goku kalandjait, miközben az anime többi szereplőjének egyikévé válhatnak” –mondta a Toei Animation elnöke, Takagi Kacuhiro.

A tervek szerint több mint 30 attrakció, valamint éttermek, ajándékboltok és egy szálloda is része lesz a komplexumnak. A korona ékköve várhatóan egy 70 méter magas hullámvasút lesz, amely Shenglong, a címszereplő sárkány képmására épül, aki kívánságot teljesít annak, aki összegyűjti mind a hét sárkánygömböt. A nyitás időpontját egyelőre nem jelentették be.

Kiemelt tartalom
Több száz éves kínai klasszikusból kultikus manga: kulturális finomságok a Dragon Ball univerzumból Több száz éves kínai klasszikusból kultikus manga: kulturális finomságok a Dragon Ball univerzumból 2024.3.18 17:16

A park egy tervezett rijádi szórakoztató megaprojekt része lesz, amelynek célja, hogy Qiddiya a világ legnagyobb turisztikai célpontjává váljon. A Dragon Ball létesítményen kívül a többi tervezett terület között szerepel egy pálya a Forma-1 és MotoGP versenyeknek, valamint egy Six Flags Qiddiya (az észak-amerikai és mexikói vidámparkok mintájára).