2024.3.26 8:41
Olvasási idő 1:03
Masszi-Rigó Csilla

Olivia Colman elmondta, milyen mondvacsinált ok miatt keresnek még mindig többet a férfi színészek

ARCOK OLIVIA COLEMAN OSCAR-DÍJ SZÍNÉSZEK

Az Oscar-díjas színésznő elmondta, hiába a filmes sikerek, a mai napig béregyenlőtlenséggel néznek szembe a nők a filmes világban.

A mai napig szembetűnő a béregyenlőtlenség a filmes világban – nyilatkozta a CNN The Amanpour Hour című műsorában az Oscar-díjas Olivia Colman, aki 2019-ben A Kedvenc című filmben nyújtott alakításáért vihette haza az arany szobrocskát (valamint egy BAFTA-díjat és egy Golden Globe-ot is). Colman azóta több elismerést is bezsebelt, Az elveszett lány című filmért a legjobb női főszereplő Oscar-díjára jelölték, A Korona című sorozatért pedig Golden Globe-ot és Emmy-díjat is kapott. 

Olivia Colman a Wicked Little Letters bemutatóján Forrás Don Arnold/WireImage

Colmant bár már csak a Tony-díj választja el attól, hogy csatlakozzon az EGOT-klubba (jelenleg tizenkilenc olyan híresség van, aki élete során Emmy-, Golden Globe-, Oscar- és Tony-díjat is nyert ,valamint hat olyan művész, akik egyéb módon, például emlékdíjakkal gyűjtötték össze az elismeréseket), mindezek ellenére a mai napig tartja, hogy a filmes világban a nagy átlagot nézve még mindig több pénzt keresnek a férfiak. 

Ne akard, hogy belemenjek a fizetési egyenlőtlenségekbe, de a férfi színészek többet keresnek, mert régen ők vonzották be a moziba a nézőket. Ez valójában már évtizedek óta nem így van, viszont még mindig ezt használják érvnek arra, hogy ne fizessenek annyit a nőknek, mint a férfiaknak

– véli Colman, akit a műsorvezető arról kérdezett, ő maga tapasztalta-e ezeket az egyenlőtlenségeket, mire az színész helyeselve annyit mondott: „Abszolút tudatában vagyok annak, hogy ha Oliver Colmannek hívnának, akkor kurvára sokkal többet keresnék, mint most.”

Colman olyan esetről is tud, amikor 12 ezer százalékos különbség volt a férfi-női fizetések közt, az eset részleteibe azonban nem ment bele. 

A színésznek nemrég debütált Wicked Little Letters című, megtörtént események alapján készült filmje, amelyben Jessie Buckley-val közösen fejtik meg az 1920-as évek Angliájában, ki küld Littlehampton lakóinak mocskos tartalmú leveleket.