2024.3.22 12:40
Olvasási idő 0:52
Krajnyák Petra

Rihanna és Beyoncé fellépőruhái is megcsodálhatóak a Loewe jubileumi kiállításán

DIVAT DIVAT DIVATTÖRTÉNET KÍNA LOEWE PÁRIZSI DIVATHÉT

Az 1846-ban alapított spanyol luxusdivatház "Crafted World" című kiállítása a brand múltját és Jonathan Anderson kreatív igazgató munkásságát tárja elénk.

Alig három héttel a párizsi divathét után a spanyol Loewe újabb attrakcióval rukkolt elő pénteken Sanghajban. A márka történetének első kiállítása a cég történetét mutatja be, valamint Jonathan Anderson munkássága előtt tiszteleg, aki immár 10 éve tölti be a kreatív igazgatói pozíciót a márka élén, írja a South China Morning Post.

 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

LOEWE (@loewe) által megosztott bejegyzés

Az 1955-ben épült Sanghaji Kiállító Központban megrendezett, Crafted World című retrospektív kiállítás az 1846-ban alapított és a mai napig a spanyol királyi ház hivatalos szállítójaként működő Loewe egész univerzumát – többek között a Chihiro Szellemországban című japán klasszikus előtt tisztelgő kapszulakollekcióját is – elénk tárja.

Jonathan Anderson 69 emlékezetes munkája mellett megcsodálhatók a divatház tulajdonában lévő műtárgyak is, például egy Ernest Hemingway aláírásával ellátott vendégkönyv is. Nem hiányozhatnak az olyan ikonikus darabok sem, mint Rihanna egyedi vörös Super Bowl-fellépőruhája vagy a trompe-l'oeil (ejtsd tromplöj), vizuális illúziókat megjelenítő body, amit Beyoncé a Renaissance turnéja során viselt.

Forrás Kevin Mazur / Contributor

Ahogy Anderson hangsúlyozta, a Loewe nem szereti túl komolyan venni magát, a Crafted World kiállítás is rengeteg interaktív játékot és szórakoztató elemet kínál, például egy videósorozatot, amelyben többek között Aubrey Plaza mutatja be, hogyan kell helyesen kiejteni a márkanevet.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

LOEWE (@loewe) által megosztott bejegyzés

A kreatív igazgatót és a márkát ünneplő közönségben felbukkant a Bridgerton színésze, Jonathan Bailey is, aki nemrégiben a márka nagykövete lett. A kiállítás május ötödikéig lesz látható Sanghajban, ezután pedig több nagyvárost is bejár az anyag.