2024.3.20 9:53
Olvasási idő 0:41
Szécsi Krisztián

Katalin hercegné Erzsébet királynőt is megphotoshoppolhatta a CNN elemzése szerint

ARCOK BRIT KIRÁLYI CSALÁD EGYESÜLT KIRÁLYSÁG KATALIN HERCEGNÉ

A 2022-es felvételt Katalin hercegné és Vilmos herceg a néhai Erzsébet királynő 97. születésnapja alkalmából osztotta meg a közössédimédia-felületein.

Tovább gyűrűzik Katalin hercegné anyák napi Photoshop-balhéja: a CNN legújabb elemzése szerint egy másik, 2022-ben készített, majd 2023 áprilisában, fél évvel Erzsébet királynő halála után, a Kensington-palota hivatalos képeként publikált fotót is digitálisan feljavítottak.

A kép, amiről most az egész internet beszél: az egykori Erzsébet királynő unokái körében. Forrás Princess of Wales/Kensington Palace

A palota hivatalos tájékoztatása szerint a képet maga Katalin készítette, de már olyan hipotézisek is akadnak, melyek szerint a képet összeollózták. A CNN a Getty Images vizuális médiavállalat egy szerkesztői megjegyzését idézi, amely szerint „a képet a forrásnál digitálisan javították“ – ezt a széljegyzetet minden képfelülvizsgálat után el kell helyezni minden olyan helyen, ahol a forrás szerint a képet digitálisan feljavították.

A CNN többek között az alábbi modifikációkat listázza egy hosszas elemzésben:

  • a királynő szoknyája, takarója, valamint a kanapé, amelyen ül, furán van elhelyezve;
  • Charlotte hercegnő hajának szálai duplikáltaknak tűnnek;
  • Lajos herceg válla elmosódott;
  • a György herceg jobb arcán lévő fény nem egyezik azzal, ahogyan a fényképen szereplő többi személyre esik a fény.

A Getty egyébként régóta szoros kapcsolatot ápol a Kensington-palotával, több alkalommal is az amerikai céget bízzák meg a királyi családtagok fotózásával. A Kensington-palota nem kívánt nyilatkozni az újabb Photoshop-incidensről.

Kiemelt tartalom
A Photoshop és a hibátlan hercegné különös esete: mi történik Katalinnal? A Photoshop és a hibátlan hercegné különös esete: mi történik Katalinnal? 2024.3.17 10:57